ΟΚΥπΥ: Έρευνα για το αν ο 80χρονος, που απεβίωσε, είχε κάνει εξέταση κορωνοϊού

Ο ΟΚΥπΥ θα διεξάγει έρευνα κατά πόσον ο 80χρονος που πέθανε χθες στο Νοσοκομείο Αναφοράς, πήρε εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου νοσηλευόταν, μετά από αρνητικό αποτέλεσμα σε εξέταση Covid-19 ή όχι.

Σε γραπτή ανακοίνωση του νωρίτερα σήμερα το Πρότυπο Κέντρο Φροντίδας και Αποκατάστασης “Η Μεταμόρφωσις” (“Holistic”) στη Σωτήρα Αμμοχώστου ανέφερε ότι «ο 80χρονος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Λάρνακας μετά από Γαστρορραγία – Διάτρηση Κοίλου Σπλάχνου, αφού πρώτα υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού με αρνητικό αποτέλεσμα. Στις 22 Δεκεμβρίου ο άνδρας έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Λάρνακας και στάλθηκε στο Κέντρο Φροντίδας στις 22 Δεκεμβρίου, χωρίς όμως να περιλαμβάνεται στα χαρτιά του αρνητικό τεστ κορωνοϊού, όπως προβλέπεται από το Γενικό Νοσοκομείο».

Διαβάστε επίσης:
Η μετάλλαξη του κορωνοϊού απειλεί την Κύπρο; – Η καθηγήτρια Κολιού απαντά

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι ο ΟΚΥπΥ «θα διερευνήσει κατά πόσο ο 80χρονος πήρε εξιτήριο (από το ΓΝ Λάρνακας) μετά από αρνητικό αποτέλεσμα σε εξέταση Covid-19, ή όχι». Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος του ηλικιωμένου δόθηκε από το Υπουργείο Υγείας με χθεσινή ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ