«Όλα παίζουν» τέσσερις μέρες πριν πάει ξανά στην ολομέλεια ο Προϋπολογισμός

Τέσσερα  24ωρα πριν την κρίσιμη συνεδρία της βουλής την ερχόμενη Πέμπτη για την ψήφιση του αναθεωρημένου προυπολογισμού, όλα παραμένουν ανοικτά σε σχέση με τη στάση που θα τηρήσει η ΕΔΕΚ, καθώς αναμένει απαντήσεις για κάποια από τα αιτήματα της. Αντίθετη στάση φαίνεται να τηρεί ο βουλευτής Ηλίας Μυριάνθους, καθώς κόκκινη γραμμή αποτελεί η αλλαγή του νόμου για τις εκποιήσεις, ενώ την ίδια ώρα, το κυβερνητικό στρατόπεδο δεν συναινεί στην αλλαγή του νομικού πλαισίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, χθες απο τη βουλή εξέπεμψε sos στο ενδεχόμενο καταψήφισης του προυπολογισμού, με ορατό το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών.

Ωστόσο, το σκηνικό αναμένεται να ξεκαθαρίσει τη Δευτέρα στη συνάντηση του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου με το ΠτΔ στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία του υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη και  τουπ ροέδρου του Δησυ Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ   το απόγευμα της ίδιας ημέρας,, η ΕΔΕΚ θα κληθεί να λάβει αποφάσεις στο Πολιτικό Γραφείο. Αναμένει απαντήσεις σε 4 προτάσεις, ενώ οι υπόλοιπες 9 έχουν ήδη γίνει αποδεκτές.

Μέχρι στιγμής, υπέρ της έγκρισης  του προυπολογισμού τάσσονται ο Δημοκρατικός Συναγερμός, η Αλληλεγγύη, το ΕΛΑΜ και η Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων με σύνολο 25 ψήφων ενώ, εναντίον   τάσσονται το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, οι Οικολόγοι και η Άννα Θεολόγου, με σύνολο 26 ψήφων.

Το αποτέλεσμα θα κρίθει απο την ΕΔΕΚ η οποία έχει στη διάθεση της 3 ψήφους και απο τη Συμμαχία Πολιτών με μία ψήφο. Σε περίπτωση ισοψηφίας, ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε πως θα πει το “ναί” για την ψήφιση του προυπολογισμού.