Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Προεδρικό – Την προσεχή Πέμπτη οι τελικές αποφάσεις

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με την Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, που έγινε στο Προεδρικό, στην παρουσία των Υπουργών Υγείας, Εργασίας και Παιδείας.

Κατά τη σύσκεψη η Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα του Υπουργείου Υγείας κατέθεσε τις εισηγήσεις της, σε σχέση με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι οποίες θα τύχουν μελέτης από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την προσεχή Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώπιον του οποίου θα τεθούν τα νέα μέτρα.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπροσώπος, Παναγιώτης Σεντώνας ανέφερε ότι κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα, η κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσηλευτήρια, οι δυνατότητες και ο προγραμματισμός που υπάρχει, καθώς επίσης ο σχεδιασμός σε σχέση με το πρόγραμμα εμβολιασμών.

Πρόσθεσε πως οι προτάσεις που κατατέθηκαν στη σύσκεψη θα τύχουν μελέτης από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τα άλλα εμπλεκόμενα Υπουργεία και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του την ερχόμενη Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν και οι Υπουργοί Υγείας, Εργασίας και Παιδείας, καθώς και εκπρόσωποι του ΟΚΥπΥ.

Επίσης, ο κ. Σεντώνας ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε όλα τα μέλη της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας για τη μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία και τη συμβολή τους στην αναχαίτιση της πανδημίας, επισημαίνοντας το γεγονός ότι η Κύπρος είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με άλλες χώρες, ειδικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως καταδεικνύουν και οι σχετικοί συγκριτικοί πίνακες επιδημιολογικών δεδομένων και δεικτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ