ΠΑΦΟΣ: Υπό κράτηση δύο άτομα για την απόδραση από δικαστήριο

Διατάγματα  διήμερης κράτησης εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σε 23χρονο και 34χρονη, οι οποίοι συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις απόδρασης από νόμιμη κράτηση και συνέργειας μετά τη διάπραξη κακουργήματος, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 10μ.μ. χθες, μετά από πληροφορία που λήφθηκε στην Αστυνομία, μέλη της ΥΚΑΝ Πάφου και του ΟΠΕ Λεμεσού, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, ανέκοψαν για έλεγχο στην περιοχή Γερμασόγειας στη Λεμεσό, αυτοκίνητο που οδηγούσε 34χρονη, ενώ συνοδηγός ήταν ο 23χρονος καταζητούμενος.

Ο 23χρονος συνελήφθη δυνάμει του δικαστικού εντάλματος που εκκρεμούσε εναντίον του, ενώ η 34χρονη συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της συνέργειας μετά τη διάπραξη κακουργήματος και τέθηκαν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, ο 23χρονος προσήχθη στο δικαστήριο προκειμένου να καταχωρηθεί σε βάρος του και δυο αλλοδαπών γυναικών υπόθεση ληστείας για την οποία είχε συλληφθεί.

Ενώ είχε καταχωρηθεί η υπόθεση και το δικαστήριο είχε ορίσει την ακρόαση για τις 18 Ιανουαρίου με τον 23χρονο να παραμένει υπό κράτηση, με βάση την απόφαση, βγαίνοντας από την αίθουσα αυτός κατάφερε να αποδράσει ενώ φορούσε χειροπέδες.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΓΚ)