Πόλη Χρυσοχούς: 3,5 εκατ. ευρώ διαπανήθηκαν για έργα τα τελευταία 4 χρόνια

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφής αναφέρει με γραπτή του ανακοίνωση, πως τα τελευταία 4 χρόνια έχουν δαπανηθεί πέραν των 3.5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αφορούν την αγορά γης, την εκτέλεση διαφόρων έργων και το σχεδιασμό άλλων έργων στην Πόλη Χρυσοχούς, τα οποία και θα αναλύσει τις επόμενες μέρες, προσθέτοντας πως πρόθεσή του είναι να προγραμματιστεί η πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή και δημοτών, για πλήρη πληροφόρησή τους.

Ο κ. Παπαχριστοφής απάντησε με την ανακοίνωση του στην κατηγορία που διατύπωσαν μέλη του δημοτικού συμβουλίου Πόλεως Χρυσοχους ότι ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς αρνείται την πρόσβαση για έλεγχο των οικονομικών του δήμου.

Όπως υποστηρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ αποφασίσθηκε να τους επιτραπεί η πρόσβαση στα στοιχεία όταν μετέβησαν στο Λογιστήριο του Δήμου Π. Χρυσοχούς, τους δόθηκε η απάντηση από τους λειτουργούς ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει, επικρίνοντας τον δήμαρχο ότι προσπαθεί να «κρύψει» πράγματα. Τον επέκριναν επίσης ότι άρον- άρον πριν τα Χριστούγεννα, «έσπασε» γραμμάτιο του Δήμου προκειμένου η τοπική αρχή να ανταποκριθεί σε υποχρεώσεις της.

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς απαντώντας σε γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει πως μία μικρή ομάδα Δημοτικών Συμβούλων «θεωρούν ότι με τέτοιες κινήσεις εντυπωσιασμού όπως η χθεσινή τους ανάρτηση για δήθεν αδιαφάνεια ή διασπάθιση δημοσίου χρήματος, θα πλήξουν το Δήμο και το Δήμαρχο, όμως τα γεγονότα είναι εντελώς διαφορετικά, “καθώς με την δική μου θητεία έχουν παρέλθει οι καιροί, όπου δεν υπήρχε διαφάνεια”.

Ο κ.Παπαχριστοφή εξήγησε μέσω της γραπτής του ανακοίνωση, ότι οι υπηρεσιακοί δεν έδωσαν τα στοιχεία, όταν τους ζητήθηκαν από κάποιους Δημοτικούς Συμβούλους, λόγω της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Γι’ αυτό συνέχισε, και τους καλώ να μου πουν συγκεκριμένα για το τι θέλουν να ενημερωθούν, ώστε να τους δοθούν τα στοιχεία αυτά.

Ολοκληρώνοντας, ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς είπε πως θα συνεχίσει να εργάζεται με τον ίδιο ζήλο για το καλό της πόλης και των δημοτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ