Ρωσία: Σχέδια για εμβολιασμό 68 εκατ. πολιτών

Η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει να εμβολιάσει 68 εκατομμύρια Ρώσους πολίτες, που αντιστοιχούν στο 60% του πληθυσμού της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα με αφορμή την έναρξη του μαζικού εμβολιασμού κατά του νέου κορωνοϊού.

Η Τατιάνα Γκόλικοβα είπε ότι τον αριθμό των ατόμων που πρέπει να εμβολιασθούν τον καθορίζουν οι επιστήμονες και φθάνει τα 68,6 εκατομμύρια πολίτες χωρίς να ληφθούν υπόψιν τα παιδιά ηλικίας έως 18 ετών.

Η ίδια επισήμανε ότι ο αριθμός αυτός δεν είναι ο τελικός και μπορεί να αλλάξει, ενώ οι επιστήμονες θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την εξέλιξη των μολύνσεων.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ένα χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού για το πρώτο τρίμηνο του 2021, κατά την διάρκεια του οποίου θα εμβολιασθούν περισσότερα από 20 εκατομμύρια πολίτες.

Στο διάστημα Ιανουαρίου -Μαρτίου θα παραχθούν 33 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V

Η Ρωσία παρήγαγε ήδη 6,5 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V και κατά την διάρκεια του πρώτου τριμήνου θα παράγει 33 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, κατά τους τρεις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους στις περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα σταλούν περίπου 16,8 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου. Συγκεκριμένα έως τα τέλη Ιανουαρίου 2,1 εκατ. δόσεις , τον Φεβρουάριο 5,7 εκατ. δόσεις και 9 εκατ. δόσεις τον Μάρτιο.

Ο Μαντούροφ επισήμανε ότι από τον Φεβρουάριο θα αρχίσει η παραγωγή του δεύτερου ρωσικού εμβολίου EpiVacCorona του ινστιτούτου Vector.

Ο Ρώσος υπουργός επισήμανε ότι για να καλυφθούν οι ανάγκες σε εμβόλια, έχουν ενταχθεί στην παραγωγή τους διάφορες ρωσικές φαρμακευτικές εταιρείες και έχει αγορασθεί ο απαιτούμενος βιομηχανικός εξοπλισμός και από ξένες εταιρείες, ο οποίος είναι έτοιμος να λειτουργήσει.

Πηγή: protothema