Στα Στροβίλια διαμαρτυρήθηκαν οι Τ/κ εργαζόμενοι στις ελεύθερες περιοχές

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες κοντά στο οδόφραγμα στα Στροβίλια Τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι στις ελεύθερες περιοχές, λόγω των περιορισμών ένεκα της πανδημίας του Covid-19.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στον τ/κ Τύπο αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα νέα μέτρα που έχουν ληφθεί στα κατεχόμενα, οι Τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι στις ελεύθερες περιοχές είναι υποχρεωμένοι να τίθενται σε καραντίνα κάθε φορά που εισέρχονται στα κατεχόμενα με αποτέλεσμα να διαμένουν σε ξενοδοχεία κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής μακριά από τις οικογένειες τους.

Ο Γκιουρτζάν Όζτσιγίρ εκ μέρους των εργαζομένων, ανέφερε ότι ενώ θα μπορούσαν να διεξάγονται τεστ PCR κάθε τρεις ημέρες για να διευκολυνθούν οι διελεύσεις τους, δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα τεστ εδώ και 10 ημέρες.

Ζητούν, πρόσθεσε, τη διεξαγωγή τεστ PCR κάθε τρεις ημέρες και επικρίνουν το γεγονός ότι τους υποχρεώνουν να μένουν στα ίδια κέντρα καραντίνας, όπου διαμένουν και οι μετανάστες. Σημείωσε ότι δεν τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης, ενώ την ίδια στιγμή τα καζίνο είναι γεμάτα.

Πηγή: ΚΥΠΕ