Σύγκληση «εθνικού συμβουλίου» για το Κυπριακό ζήτησε ο Τουφάν Έρχουρμαν

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος (CTP) Τουφάν Έρχουρμαν, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε δηλώσεις του είπε ότι μια από τις υποσχέσεις του Τουρκοκυπρίου ηγέτη Ερσίν Τατάρ κατά την «προεκλογική» του εκστρατεία ήταν η σύγκληση τουλάχιστον μια φορά τον μήνα του «εθνικού συμβουλίου».

Ο κ. Ερχιουρμάν, είπε ακόμα ότι ο Τατάρ δεν έχει καλέσει μέχρι σήμερα ούτε μια φορά συνάντηση των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη «βουλή».

Αναφέροντας ότι είναι αντιληπτό από τις δηλώσεις του Τατάρ ότι η πιθανότητα σύγκλησης άτυπης συνάντησης «5+1» τον Φεβρουάριο είναι υψηλή, ο Τουφάν Ερχιουρμάν κάλεσε τον Τατάρ να προσκαλέσει τα πολιτικά κόμματα σε συνάντηση.

«Ο Τατάρ έχει δηλώσει ότι θα μεταφέρει στη Διάσκεψη τις απόψεις της τουρκοκυπριακής πλευράς. Ελπίζω να μην πιστεύει ότι οι απόψεις της τουρκοκυπριακής πλευράς είναι οι δικές του απόψεις. Χωρίς χάσιμο χρόνου, καλώ τον κ. Τατάρ να συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη βουλή. Κανείς, συμπεριλαμβανομένου και της προεδρίας, δεν έχει το δικαίωμα να επιχειρήσει να καθορίσει το μέλλον της χώρας και του λαού με την νοοτροπία ‘εγώ θα το κάνω’!», ανέφερε ο κ. Έρχουρμαν.

Πηγή: ΚΥΠΕ