Συνεχίζεται η κόντρα Προεδρικού – Νικόλα

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ κάνει λόγο για συγκάλυψή του Προέδρου στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της ΚΔ – Ο κ. Κούσιος του απάντησε πως η συνέχιση της τοξικότητας έχει κουράσει τους πολίτες

Συνεχίζεται η κόντρα Προεδρικού – Νικόλα ακόμα και μετά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ απάντησε στους ισχυρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας περί τοξικoύ κλίματος αντιπαράθεσης, αναφέροντας «Ο Νίκος Αναστασιάδης, υπεύθυνος για τη διαφθορά και τα σκάνδαλα, θεωρεί τοξική την αυτονόητη απαίτηση της κοινωνίας για έλεγχο και κάθαρση και πολιτική σκοπιμότητα τη διεκδίκηση τους». Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος του απάντησε πως η συνέχιση της τοξικότητας έχει κουράσει τους πολίτες.

Κούσιος: H συνέχιση της τοξικότητας έχει κουράσει τους πολίτες

Θα έπρεπε, ήδη, να είχε γίνει αντιληπτό από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ ότι η συνέχιση της τοξικότητας που επιχειρεί και σήμερα ακόμα, με ανυπόστατους, αστήρικτους και κακόβουλους ισχυρισμούς κατά της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας έχουν κουράσει την κοινωνία και τους πολίτες που ζητούν ενότητα στη βάση της αντιμετώπισης των προβλημάτων τους, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος ως απάντηση στον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Ο ΚΕ αναφέρει πως η Κυπριακή Δημοκρατία και οι πολίτες της, από προχθές το απόγευμα έχουν κρατικό προϋπολογισμό, τον πιο κρίσιμο στην κυπριακή Ιστορία δεδομένης της πανδημίας, των οικονομικών συνεπειών της σε εργαζόμενους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Έναν προϋπολογισμό, προσθέτει, που είναι ο πιο κοινωνικός που υπήρξε ποτέ από καταβολής του κυπριακού κράτους, με αυξημένες δαπάνες στην υγεία για καταπολέμηση της πανδημίας, αλλά και αναπτυξιακές δαπάνες ενισχυμένες με εκατοντάδες εκατομμύρια και από την ΕΕ για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση ήταν και συνεχίζουν να είναι επικεντρωμένοι στην αντιμετώπιση της πανδημίας, των οικονομικών συνεπειών που επέφερε σε εργαζόμενους, οικογένειες και επιχειρήσεις και στην οικονομία εν γένει, καθώς και στην επανεκκίνηση της οικονομίας και την επιστροφή στην ανάπτυξη», αναφέρει.

«Ενόψει, μάλιστα, εξελίξεων στο κυπριακό πρόβλημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους πάντες, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, να συμβάλουν λόγοις και έργοις στην ενότητα που απαιτεί η κρισιμότητα των στιγμών», σημειώνει ο κ. Κούσιος.

Νικόλας: Συνεχίζει τη συγκάλυψη του μεγαλύτερου σκανδάλου στην ιστορία της ΚΔ

Ο Νίκος Αναστασιάδης, υπεύθυνος για τη διαφθορά και τα σκάνδαλα, θεωρεί τοξική την αυτονόητη απαίτηση της κοινωνίας για έλεγχο και κάθαρση και πολιτική σκοπιμότητα τη διεκδίκηση τους, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, τονίζοντας πως «Συνεχίζει ακάθεκτος με την αλαζονεία και την έπαρση που τον χαρακτηρίζουν, τη συγκάλυψη του μεγαλύτερου σκανδάλου στην ιστορία της κυπριακής δημοκρατίας».

Αυτούσια η γραπτή του δήλωση

Ο Νίκος Αναστασιάδης, υπεύθυνος για τη διαφθορά και τα σκάνδαλα, θεωρεί τοξική την αυτονόητη απαίτηση της κοινωνίας για έλεγχο και κάθαρση και πολιτική σκοπιμότητα τη διεκδίκηση τους.

Θεωρεί άσχετη με τον προϋπολογισμό την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ από το κράτος.

Θεωρεί πως τα αλληλομαχαιρώματα των υπουργών του μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου είναι αποκύημα της φαντασίας των πολιτών.

Συνεχίζει ακάθεκτος με την αλαζονεία και την έπαρση που τον χαρακτηρίζουν, τη συγκάλυψη του μεγαλύτερου σκανδάλου στην ιστορία της κυπριακής δημοκρατίας.

Δυστυχώς, με την άδεια των κομμάτων που εξουδετέρωσαν την πίεση που όφειλε να ασκεί η Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει να διχάζει τον λαό. Η κοινωνία συνεχίζει να ζητά κάθαρση.