Τα σημεία ελέγχου για τεστ κορωνοϊού την Κυριακή

Σε δύο σημεία θα λειτουργήσουν σήμερα Κυριακή κινητές μονάδες για τη δειγματοληψία για τον έλεγχο του γενικού πληθυσμού με test  αντιγόνου στην Επαρχία Πάφου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Κινητή μονάδα θα λειτουργήσει στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα στην Πάφο από τις 08:30 το πρωί μέχρι τις 16:30. Επίσης στο Κοινοτικό Ιατρείο του Στατού Αγίου Φωτίου από τις 08:30 μέχρι τις 17:00. Στη μονάδα που
θα λειτουργήσει στο Κοινοτικό Ιατρείο του Στατού Αγίου Φωτίου μπορούν να υποβληθούν σε rapid test  οι κάτοικοι των κοινοτήτων του Στατού- Αγίου Φωτίου, της Παναγιάς,Ασπρογιάς, Κοιλίνειας, Γαλαταριάς, Πενταλιάς, Αγίας Μαρίνας Κελοκεδάρων, Αμαργέτης , Ελεδιώ, Αξύλου και Νατάς.

Εξάλλου χθες εντοπίστηκαν 3 θετικά κρούσματα από 258 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Συγκεντρωτικά χτες διενεργήθηκαν στην Πάφο στα πλαίσια του ελέγχου του πληθυσμού 477 test εκ των οποίων τα 2 ήταν θετικά.

Συγκεκριμένα, χθες στην κινητή μονάδα που λειτούργησε στο  Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα, στην Πάφο εντοπίστηκε 1 θετικό κρούσμα από τα 304 rapid test  που διενεργήθηκαν.

Eπίσης στη Χλώρακα εντοπίστηκε 1 θετικό κρούσμα από τα 173 rapit test  που διενεργήθηκαν.

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30’ από τη δειγματοληψία.

Το Υπουργείο Υγείας ευχαριστεί τις Τοπικές Αρχές για την προθυμία και τη συνεργασία που προσφέρουν.