Το Κέντρο Holistic ξεκαθαρίζει για το θάνατο 80χρονου με κορωνοϊό

Θετικός στον κορωνοϊό μεταφέρθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας στο Πρότυπο Κέντρο Φροντίδας και Αποκατάστασης “Η Μεταμόρφωσις” (“Holistic”) στη Σωτήρα Αμμοχώστου, ο ασθενής ηλικίας 80 ετών που έχασε χθες τη ζωή του ενώ νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αναφοράς, σύμφωνα με το κέντρο.

Σε ανακοίνωση του το κέντρο διευκρινίζει τις συνθήκες θανάτου του 80χρονου, ο οποίος δόθηκε από το Υπουργείο Υγείας με χθεσινή ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «ο 80χρονος ασθενής νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας μετά από Γαστρορραγία – Διάτρηση Κοίλου Σπλάχνου, αφού πρώτα υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού με αρνητικό αποτέλεσμα. Στις 22 Δεκεμβρίου ο άνδρας έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Λάρνακας και στάλθηκε στο Πρότυπο Κέντρο Φροντίδας και Αποκατάστασης “Η Μεταμόρφωσις” (“Holistic”), χωρίς όμως να περιλαμβάνεται στα χαρτιά του αρνητικό τεστ κορωνοϊού, όπως προβλέπεται από το Γενικό Νοσοκομείο».

Προστίθεται ότι «σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες του Υπουργείου Υγείας, ο ασθενής εισήχθη στο Κέντρο Φροντίδας και απομονώθηκε προληπτικά για 15 μέρες σε ειδικό θάλαμο με ειδική περίθαλψη από το προσωπικό του Κέντρου, το οποίο λάμβανε όλα τα απαραίτητα αλλά και εξαντλητικά αυστηρά μέτρα προφύλαξης και προστασίας, τόσο των ίδιων όσο και του υπόλοιπου προσωπικού».

Ωστόσο, συνεχίζει η ανακοίνωση «μόλις διαπιστώθηκε ότι ο ασθενής παρουσίαζε συμπτώματα κορωνοϊού» διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Αναφοράς στις 26 Δεκεμβρίου με ασθενοφόρο από το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου υποβλήθηκε σε εξέταση με θετική ένδειξη.

Διαβάστε επίσης:
Ανανεώνεται το Διάταγμα για υποχρεωτική απομόνωση όσων φθάνουν από το Ην.Βασίλειο

Μετά την εξέλιξη αυτή «το προσωπικό και οι ένοικοι του Κέντρου Φροντίδας και Αποκατάστασης υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού στις 26 Δεκεμβρίου αλλά και σε επαναληπτικό στις 28 Δεκεμβρίου χωρίς να προκύψει κανένα θετικό κρούσμα, κάτι που αποδεικνύει ότι ο ασθενής έλαβε εξιτήριο, όντας θετικό κρούσμα από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από το νοσηλευτήριο».

Πηγή: ΚΥΠΕ