Βίκυ Καγιά: Οι επαγγελματικές αποτυχίες, το μυστικό του επιτυχημένου γάμου της και η αφοσίωση στην οικογένεια

Η Βίκυ Καγιά μετά το τέλος του Greece’s Next Top Model έχει επιστρέψει στους πιο χαλαρούς ρυθμούς της καθημερινότητάς και απολαμβάνει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά της. Σε ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις της η ξανθιά παρουσιάστρια και μοντέλο παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Gala και τη Μαρία Λεμονιά και μίλησε για τις αποτυχίες στα επαγγελματικά της, για τα δύο παιδιά της, Μπιάνκα και Κάρολο, για τον σύζυγό της, Ηλία Κρασσά αλλά και για τον γάμο τους.

Για τις επαγγελματικές αποτυχίες της: “Μόνο μία και δύο; Πολλές. Αλίμονο αν σε μια – ομολογουμένως δύσκολη – επαγγελματική διαδρομή δεν υπάρχουν και αυτές. Στον χώρο της μόδας κάποιες επιλογές δεν πήγαν καλά από την πρώτη στιγμή. Έπρεπε να δείξω υπομονή για να πετύχω τελικά. Όταν πήγα στην Αμερική, για έξι μήνες δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα. Απολύτως τίποτα. Δεν είχα κλείσει ούτε μία δουλειά. Έπειτα πήρα μπρος. Και στην τηλεόραση κάποια projects δεν πήγαν όπως ήθελα. Ο “Πρωινός Καφές”, καθώς και μια εκπομπή που παρουσίαζα στον Alpha, το “Είσαι μέσα;”, δεν πήγαν και τόσο καλά.

Βέβαια θα σου πω και κάτι που δεν το έχω ξαναπεί ποτέ: ο “Πρωινός Καφές”, εκείνος με τα σκετσάκια, τα αυτοσαρκαστικά αστεία, τη μόδα, ήταν πιο μπροστά από την εποχή του και το κοινό δεν ήταν έτοιμο να το δεχτεί. Τώρα πια αξιολογώ ότι ήταν λάθος και  η ώρα προβολής. Πίσω από κάθε κακό βέβαια, κρύβεται πάντα και ένα μάθημα ζωής. Το γεγονός ότι λειτουργήσαμε δύο μήνες μέσα σε υψηλό ανταγωνισμό και πίεση, με τον κίτρινο Τύπου ανεξέλεγκτο, με βοήθησε να ψηθώ και να αντιληφθώ ποια είμαι και τι θέλω να κάνω και έτσι κατέληξα ήρεμα στο συμπέρασμα ότι δεν μπορώ να τα κάνω όλα”.

Για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει στη ζωή της: “Από μικρό κοριτσάκι βρέθηκα μόνη στο εξωτερικό προκειμένου να εργαστώ ως μοντέλο και να βοηθήσω και την οικογένειά μου. Έμενα στο Παρίσι μαζί με άλλα δέκα άτομα, σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, προκειμένου να βρω τον δρόμο μου και να κερδίζω τα προς το ζην. Και μάλιστα διατηρώντας την ηθική και την υπερηφάνεια μου. Η καταξίωση ήρθε μέσα από ατέλειωτες δυσκολίες και πολλή μοναξιά, γι’ αυτό και όσα έχω κερδίσει ούτε με τρελαίνουν ούτε καθορίζουν τη ζωή μου. Η επιτυχία δεν με ξιπάζει.

Για την ψυχανάλυση: “Πέρασα το στάδιο της ψυναχάλυσης όταν μέσα σε μια νύχτα η επαγγελματική μου διαδρομή αναχαιτίστηκε βίαια. Έκλαψα πολύ, προβληματίστηκα, θύμωσα αλλά και δυνάμωσα. Αντιλήφθηκα ότι μέσα σε μια στιγμή η ζωή σου μπορεί να αλλάξει. Εντέλει, είναι στο χέρι σου το πώς θα χειριστείς τη δύσκολη κατάσταση. Χρειάζεται σύνεση και νοικοκυριό όλο αυτό”.

Για τα δύο παιδιά της, Μπιάνκα και Κάρολο και τις ανέσεις που τους προσφέρουν με τον σύζυγό της, Ηλία Κρασσά: “Το θέμα είναι να δεχτούμε ότι δεν είμαστε υπερήρωες. Να αντιληφθούμε ότι γίνονται λάθη, να διώξουμε τις τύψεις που είναι ένα άχρηστο συναίσθημα και να λειτουργούμε με αγάπη και αλήθεια. Τα παιδιά μου γνωρίζουν ότι έχουν δύο σκληρά εργαζόμενους γονείς. Υπάρχουν ανέσεις, τους δίνουμε όμως και μηνύματα. Προσφέρουν από τα παιχνίδια τους σε παιδιά που δεν έχουν.

Το καλοκαίρι, η κόρη μου Μπιάνκα, 5 ετών, είχε την ιδέα να δουλέψει στα ζαχαροπλαστεία του μπαμπά της. Γέμιζε ποτηράκια με νερό και τα πρόσφερε στον κόσμο. Τα χρήματα αυτά πήγαν πάλι στα παιδάκια. Όπως και τα χρήματα από τα κάλαντα στους παππούδες. Ο Κάρολος, 3 ετών, είναι ακόμα μικρός για τέτοια.

Πολλοί με ρωτούν πόσο μαμά είμαι. Ε, λοιπόν, είμαι πιο μαμά και από μαμά. Αυτό με οδηγεί δυστυχώς στο να μην έχω καθόλου προσωπικό χρόνο. Είμαι τόσο αφοσιωμένη στη δουλειά μου και την οικογένειά μου που αν με ρωτήσεις, τι κάνεις για σένα, η απάντησή μου είναι: Είμαι απλά σε σειρά προτεραιότητας. Εύχομαι σε μερικά χρόνια που τα παιδιά μου θα μεγαλώσουν να αλλάξουν τα δεδομένα”.

Η ατάκα της 5χρονης κόρης της που την έκανε να γελάσει: “Όταν η Μπιάνκα ήταν πιο μικρή αναρωτιόταν γιατί με βλέπει στην τηλεόραση κι ενώ μου μιλά εγώ δεν της απαντώ, τώρα κατάλαβε τι δουλειά κάνει η μαμά. Κάθε φορά που τη ρωτούν απαντά: “Η μαμά μου είναι στο Shopping Star και στο GNTM”. Όπως λέει και ότι στο σπίτι δεν φορώ τα ρούχα με τα οποία με βλέπουν. Μου φάνηκε αστείο όταν έμαθα πως είπε στις συμμαθήτριες της: “Τα ωραία ρούχα είναι μόνο στην τηλεόραση. Στο σπίτι όλο πιτζάμες φοράει””.

Για τον σύζυγό της, Ηλία Κρασσά και τον επιτυχημένο γάμο τους: «Δεν θα είχα καταφέρει τόσα πράγματα αν δεν είχα το support του. Είναι στήριγμα. Τα καλοκαίρια έπαιρνε τα παιδιά για να μου δώσει τον χρόνο να αφοσιωθώ στη δουλειά μου. Ταιριάζουμε. Σέβεται αυτό που είμαι, όπως κι εγώ θαυμάζω αυτό τον υπέροχο άνθρωπο με το δυνατό μυαλό που μπορεί να διεκπεραιώνει με μέθοδο και αποτελεσματικότητα τόσο πολλά πράγματα συγχρόνως. Είμαστε δύο σκληρά εργαζόμενοι και ανεξάρτητοι άνθρωποι.

Το σωστό timing σε μια ώριμη ηλικία είναι το μυστικό της επιτυχίας στο γάμο. Είμαστε και οι δύο χορτάτοι τόσο από τα καλά όσο και από τα κακά. Δουλέψαμε σκληρά, πάθαμε, μάθαμε, σε άλλα επιτύχαμε και σε άλλα όχι. Δυστυχώς, όταν ένα ζευγάρι δεν είναι χορτάτο, στην πορεία βγαίνουν πράγματα. Κανένας γάμος δεν είναι ρόδινος. Όταν όμως αισθάνεσαι πλήρης, αγαπάς και εκτιμάς τον άλλον, βρίσκεις πάντα τη λύση».

Για τα παιδιά του συζύγου της από τον προηγούμενο γάμο του: «Τα μεγαλύτερα παιδιά του Ηλία είναι αναπόσπαστα μέλη της οικογένειάς μας. Δεν ξέρω πώς μπορεί κάποιος να επιλέξει έναν σύντροφο που δεν αγαπά τα παιδιά του από άλλον γάμο. Ο πατέρας κάνει το βήμα και την επιλογή, η ισορροπία όμως κρατιέται από τη γυναίκα. Τις γιορτές, όπως και πολλές αργίες, τις περάσαμε όπως πάντα μαζί. Χαμός… Το σπίτι θύμιζε “Allou! Fun Park”. Τα παιδιά μου λατρεύουν τα αδέλφια τους».

Φωτογραφίες: Πάνος Γιαννακόπουλος

Πηγή:tlife.gr