Υπό σύλληψη Κύπριος για 50 εκ.

Σοβαρότατη υπόθεση παράνομης κατοχής και διακίνησης υπέρογκου χρηματικού ποσού εξετάζουν οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το θέμα έχει και κυπριακό ενδιαφέρον καθώς για την υπόθεση κρατείται και ανακρίνεται σαν κύριος ύποπτος, γνωστός Κύπριος επιχειρηματίας.

Όπως πληροφορούμαστε από την περιοχή, η υπόθεση αφορά διακίνηση ποσού 50.000.000 σε μετρητά. Το ποσό αυτό βρέθηκε ύστερα από έρευνες σε ιδιωτικό αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι. Το αεροσκάφος προήρχετο από την Καμπότζη και προφανώς μετά από πληροφορίες, μόλις προσγειώθηκε άντρες της ασφάλειας το ερεύνησαν. Κατά την έρευνα βρέθηκαν τα εκατομμύρια, οπότε οι έρευνες πήραν διαστάσεις και διεξάγονται σε διάφορα επίπεδα.

Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης οι αρχές στο Ντουμπάι συνέλαβαν γνωστό Κύπριο επιχειρηματία. Παρόλο που δεν έγιναν γνωστές πολλές λεπτομέρειες, οι πληροφορίες που φτάνουν από το Εμιράτο ως εκ τούτου  θεωρήθηκε ότι ο ίδιος θα είναι σε θέση να δώσει στοιχεία και πληροφορίες για τον προορισμό των 50 εκ. και ασφαλώς για τη διαδρομή που ακολούθησε το ποσό αυτό.