Υπόθεση απόδρασης από νόμιμη σύλληψη διερευνά η Αστυνομία

Υπόθεση απόδρασης από νόμιμη σύλληψη, μη συμμόρφωση σε οδηγίες αστυνομικού, αντίσταση κατά τη νόμιμη σύλληψη, παρεμπόδιση αστυνομικού κατά τη νόμιμη εκτέλεση του καθήκοντος του, επίθεση εναντίον αστυνομικού, τροχαία αδικήματα και παράβαση του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου, διερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, εναντίον 47χρονου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη της Τροχαίας διενεργούσαν χτες το βράδυ τροχονομικούς ελέγχους και ελέγχους που αφορούν τον Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου στη Λεωφόρο Τάσου Παπαδόπουλου στην Πάφο. Στο πλαίσιο των ελέγχων ανέκοψαν για έλεγχο όχημα που όπως διαφάνηκε ο οδηγός δεν έφερε ζώνη ασφαλείας. Όταν του ζήτησαν ταυτότητα, αυτός τους ανέφερε ότι δεν είχε μαζί του οποιαδήποτε έγγραφα πάνω του που να υποδηλώνουν την ταυτότητα του.

Ανέφερε κάποιο όνομα και του αναφέρθηκε ότι θα καταγγέλλονταν για το αδίκημα της μη χρήσης ζώνης, ενώ του ζητήθηκε να υποδείξει τον σκοπό της διακίνησης του. Ο συγκεκριμένος ηλικίας 47 ετών, ισχυρίσθηκε ότι εργαζόταν και του ζητήθηκε το έντυπο Α να το δείξει ωστόσο αυτός είπε πως δεν το είχε μαζί του. Αμέσως κίνησε το αυτοκίνητο του, προχώρησε λίγα μέτρα μπροστά, σταμάτησε και επέστρεψε πίσω πεζός με τους αστυνομικούς με ακόμη ένα πρόσωπο.

Ακολούθως ο 47χρονος, συνέχισε να αρνείται να δώσει οποιαδήποτε στοιχεία που να υποδηλώνουν την ταυτότητα του και όταν ενημερώθηκε ότι θα συλληφθεί τράπηκε σε φυγή.

Ο 47χρονος καταδιώχθηκε από μέλος της Αστυνομίας, το οποίο τον ανέκοψε , ωστόσο στην προσπάθεια του να του περάσει χειροπέδες, αυτός φέρεται να αντιστάθηκε, να έσπρωξε τον αστυνομικό και να κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας. Οι προσπάθειες εντοπισμού του συνεχίζονται από την Αστυνομία Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ