Ζητούν υλοποίηση πολιτικών για το θέμα της βίας κατά γυναικών

Η Βία κατά των Γυναικών προσφέρει πεδίο δόξης λαμπρό «για κατήχηση από το κάθε δημόσιο πρόσωπο για να κερδίσει πόντους στον πολιτικό στίβο», αναφέρει, σε ανακοίνωση του, το Δίκτυο Ενάντια στη Βία Κατά των Γυναικών.

«Περιμένουμε να τοποθετηθείτε πολιτικά, να αναπτύξετε και να υλοποιήσετε πολιτικές, να μετατρέψετε το πρόβλημα από κοινωνικό σε πολιτικό. Τίποτα όμως. Βολεύει σας να παραμείνει απλά ένα κοινωνικό πρόβλημα. Η μετατροπή του σε πολιτικό σημαίνει κόστος, χρήμα, σημαίνει ουσιαστική εμπλοκή των αρμοδίων. Σημαίνει έλεγχος, παρακολούθηση, ευθύνη. Επιτροπές και κόντρα επιτροπές για ‘τη γυναίκα’. Κονδύλια ευρωπαϊκά με τη σέσουλα για μια μελέτη, για μια έρευνα, για μια παρουσίαση. Η βία όμως αυξάνεται», προσθέτει.

Όπως αναφέρει το Δίκτυο, «τα έχουμε με όλους, με όλες εσάς, τους/τις επώνυμους/ες, που λέτε με τόση ευκολία, «Μίλα!» Που το μόνο που έχετε να πείτε είναι «Μίλα». Τίποτε άλλο»

«Μετά που θα μιλήσει η γυναίκα σας ενδιαφέρει καθόλου ποια θα είναι η συνέχεια; Σας ενδιαφέρει; Πέρα που το ρητορικό ενδιαφέρον σας, ποιος είναι ο δικός σας ρόλος; Πότε θα πείτε για τις ευθύνες της Αστυνομίας; Πότε θα πείτε για τις ευθύνες των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας; Πότε θα πείτε για τις ευθύνες της Δικαστικής Εξουσίας; Πότε θα έχετε απαιτήσεις από το Κράτος; Πότε θα απαιτήσετε να λογοδοτήσουν; Ώσπου δεν ρωτάτε, ώσπου δεν καταγγέλλετε, ώσπου δε ζητάτε ευθύνες, σιωπάτε», καταλήγει.
(ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΓΧΡ)