Ακάρ: Η Τουρκία δεν εγκατέλειψε, ούτε θα εγκαταλείψει τα εγγυητικά της δικαιώματα στην Κύπρο

Η Τουρκία δεν εγκατέλειψε ούτε θα εγκαταλείψει τα εγγυητικά της δικαιώματα στην Κύπρο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ. Για την Ελλάδα είπε ότι παρά τις “προκλήσεις”, η Τουρκία θέλει διάλογο.

Σε ομιλία του σε κοινή άσκηση με το Αζερμπαϊτζάν, ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε: “Η Ελλάδα πρέπει να μείνει μακριά από την ένταση, να εγκαταλείψει τη απειλητική γλώσσα και να δει ότι δεν μπορεί να πετύχει τίποτα με αυτό. Είτε πρόκειται για την Κύπρο, το Αιγαίο ή τη Μεσόγειο, η προσδοκία μας από τα τρίτα μέρη είναι να είμαστε αντικειμενικοί και να αξιολογούμε τα προβλήματα στο πλαίσιο της λογικής”, είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Χουλούσι Ακάρ είπε ότι δεν θα επιτρέψουν την παραβίαση των δικαιωμάτων τους, και πως αυτών δεν είναι απειλή. Η Τουρκία είναι εγγυήτρια χώρα στην Κύπρο, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός. “Δεν έχουμε εγκαταλείψει τα δικαιώματά μας ως εγγυήτρια δύναμη και δεν θα τα εγκαταλείψουμε και σε αυτό το πλαίσιο και ό,τι χρειάστηκε να κάνουμε για τους Τ/Κ αδελφούς μας το κάναμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε”, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ