Απειλητικό τηλεφώνημα στο ΡΙΚ για το τραγούδι της Eurovision

Απειλητικό τηλεφώνημα από άγνωστους ότι θα κάψουν το κτήριο του ΡΙΚ, δέχτηκε το πρωί η Γενική Διεύθυνση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, με αφορμή την επιλογή του τραγουδιού, που πρόκειται να εκπροσωπήσει την Κύπρο, στον φετινό 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η Γενική Διεύθυνση του ΡΙΚ προέβη σε καταγγελία, θέτοντας σε κινητοποίηση τις Αστυνομικές Αρχές, που συνεχίζουν τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Οι αντιδράσεις, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, έχουν προκύψει τόσο για τον τίτλο του τραγουδιού, αλλά και για το περιεχόμενο των στίχων του. Το τραγούδι φέρει το τίτλο «El diablo», που σημαίνει «Ο Διάβολος».

Εξάλλου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι ως προς το περιεχόμενο των στίχων του τραγουδιού, το ΡΙΚ αναφέρει ότι το τραγούδι, το οποίο θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας, που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ’ έναν αλήτη, εξ ου και τον αποκαλεί El diablo.

Όπως σημειώνει το ΡΙΚ πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό.

Το ΡΙΚ προσθέτει ότι «μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης (το σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι μια σύνθετη ψυχολογική κατάσταση, κατά την οποία το θύμα αρχίζει και τρέφει συναισθήματα συμπάθειας ή/και αγάπης προς το θύτη του) και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητά βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία».

Καταληκτικά εκφράζει την ελπίδα το τραγούδι και η σωστή του ερμηνεία να αποτελέσουν έμπνευση, όχι μόνο για γυναίκες, αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ