Απέπλευσε εμπορικό πλοίο που είχε αγκυροβολήσει στα κατεχόμενα λόγω θαλασσοταραχής

Aπέπλευσε χτες το απόγευμα το εμπορικό πλοίο Volco Balt από το Λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πλοίο υπό σημαία Παναμά αγκυροβόλησε περίπου πεντακόσια μέτρα από την ακτή του Λιμανιού της Πάφου χτες έχοντας προέλθει από το κατεχόμενο Μπογάζι, γεγονός που έθεσε σε άμεση κινητοποίηση την Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία όπως διαπιστώθηκε το Volco Balt είχε αποπλεύσει από παράνομο λιμάνι στα κατεχόμενα και συγκεκριμένα από το Μπογάζι και εκλήφθηκε ότι αγκυροβόλησε σε κλειστό από την Δημοκρατία λιμάνι.

Μετά από τη διενέργεια περαιτέρω εξετάσεων από τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι το σκάφος είχε αναγκαστεί λόγω θαλασσοταραχής να αγκυροβολήσει στο Μπογάζι και δεν υπήρξε καμία εμπορική δραστηριότητα με τα κατεχόμενα.

Ως εκ τούτου δεν προκύπτει οποιοδήποτε αδίκημα για τον καπετάνιο και το πλήρωμα. Όπως ανέφερε ο καπετάνιος του εμπορικού πλοίου στην Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, το σκάφος με δωδεκαμελές πλήρωμα από την Ουκρανία και το Αζερμπαϊτζάν, είχε φύγει από την Τουρκία με προορισμό την Ρωσία.

Αγκυροβόλησε στο Μπογάζι λόγω θαλασσοταραχής και στη συνέχεια αγκυροβόλησε γύρω στα πεντακόσια μέτρα από το Λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Ακολούθως προσπάθησε να αποπλεύσει κάτι που λόγω καιρικών συνθηκών δεν είχε κατορθωτό ωστόσο αυτό έγινε εφικτό χτες το απόγευμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ