Απόπειρα φόνου στις Χαλεπιανές: Φοβόταν για τη ζωή του ο 38χρονος

Το παζλ της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε χθες αργά το απόγευμα στις Χαλεπιανές, επιχειρούν να στήσουν οι ανακριτές της υπόθεσης, οι έρευνες των οποίων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Τα μέλη της Αστυνομίας βρέθηκαν ξανά το πρωί στη σκηνή του εγκλήματος για συλλογή τεκμηρίων, αφού χθες βράδυ λόγω της πυκνής ομίχλης, δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις.

Οι ανακριτές έχουν θέσει στο μικροσκόπιο τους την περιγραφή που έδωσε ο 38χρονος ιδιοκτήτης φάρμας αλόγων, το όχημα του οποίου δέχθηκε επτά σφαίρες, από πρόσωπα που επέβαιναν μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού και τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, ήταν σταθμευμένα σε χωράφι δίπλα από πρατήριο βενζίνης. Όπως είπε, άκουσε θόρυβο και τότε θρυμματίστηκε το τζάμι του παραθύρου του οδηγού, ενώ στη συνέχεια είδε μια μοτοσικλέτα να απομακρύνεται, ενώ ο ίδιος κατευθύνθηκε στα φώτα προς τη Λακατάμια, μέχρι που ακινητοποίησε το όχημα του και στο σημείο έφθασε η Αστυνομία.

Σε σχέση με τα κίνητρα της υπόθεσης, ο 38χρονος έδωσε διάφορες κατευθύνσεις στις Αρχές, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει συγκεκριμένα πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος ανέφερε πως στο πρόσφατο παρελθόν φοβόταν για τη ζωή του, αφού είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με πρόσωπα με τα οποία είχε οικονομικές διαφορές, τόσο από τις ελεύθερες όσο και από τις κατεχόμενες περιοχές.

Η Αστυνομία αξιολογεί τα όσα κατέθεσε ο 38χρονος, ενώ άρχισε τη λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα, σε μια προσπάθεια να διαλευκάνει την υπόθεση της απόπειρας φόνου, από την οποία, παρά το γεγονός πως το όχημα του στόχου γαζώθηκε με επτά σφαίρες στην πλευρά του οδηγού, ο ίδιος δεν τραυματίστηκε.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει τεθεί και το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του βενζινάδικου, ώστε να διαπιστωθεί εάν καταγράφηκαν οποιεσδήποτε κινήσεις, ενώ ερωτηματικό προκαλεί το γεγονός ότι οι δράστες έστησαν καρτέρι και περίμεναν να περάσει από το σημείο ο 38χρονος, ο οποίος οδηγούσε όχημα ενοικιάσεως. Ως εκ τούτου, οι ανακριτές καλούνται να απαντήσουν τον γρίφο πώς γνώριζαν ότι θα περάσει από το συγκεκριμένο σημείο ο στόχος, κατά τον ουσιώδη χρόνο, με τον ίδιο να αναφέρει πως πρόκειται για καθημερινή διαδρομή που ακολουθεί. Ωστόσο, οι ανακριτές εξετάζουν το σενάριο οι δράστες να γνώριζαν τις κινήσεις του 38χρονου από άλλα πρόσωπα, τα οποία και τους ενημέρωναν.

Οι έρευνες των ανακριτών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και συλλέγουν στοιχεία και πληροφορίες, ώστε να καταφέρουν να στήσουν κομμάτι κομμάτι το παζλ της υπόθεσης.

Πηγή: reporter.com.cy