Απόπειρα φόνου στις Χαλεπιανές: Με επτά σφαίρες γάζωσαν το όχημα του 38χρονου

Επέστρεψαν στην σκηνή της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε χθες αργά το απόγευμα στις Χαλεπιανές, τα μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας και του Εγκληματολογικού, αφού λόγω της πυκνής ομίχλης, δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθούν οι έρευνες και να αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα.

Ο στόχος της απόπειρας φόνου, 38 ετών, ιδιοκτήτης φάρμας αλόγων, έδωσε κατάθεση στους ανακριτές και περιέγραψε το πώς δέχθηκε το «χτύπημα», με την Αστυνομία να αξιολογεί το περιεχόμενο της κατάθεσης του και να επιχειρεί στα στήσει το παζλ της υπόθεσης.

Κατά τις σημερινές έρευνες, αναμένεται να αναζητηθούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο καταγράφηκαν κινήσεις μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού, στην οποία σύμφωνα με τον 38χρονο επέβαιναν δύο πρόσωπα που ήταν οι δράστες και οι οποίοι είχαν στήσει καρτέρι σε χωράφι, δίπλα από πρατήριο βενζίνης, ενώ ο συνοδηγός ήταν αυτός που πάτησε τη σκανδάλη.

Οι ανακριτές, αναμένεται να θέσουν στο μικροσκόπιο τις κάμερες ασφαλείας του βενζινάδικου, ενώ θα αναζητηθούν κλειστά κυκλώματα και από άλλες επιχειρήσεις που βρίσκονται στο δρόμο των Χαλεπιανών, οι οποίες ωστόσο είναι περιορισμένες.

Όπως κατέθεσε ο 38χρονος, ενώ κινείτο με το όχημα του από τις Χαλεπιανές προς το Τσέρι, άκουσε ένα δυνατό θόρυβο και ακολούθως θρυμματίστηκε το παράθυρο του οδηγού, ενώ στη συνέχεια είδε την μοτοσικλέτα που ήταν σταθμευμένη στο χωράφι, να αποχωρεί από το σημείο.

Ο ίδιος, ανέπτυξε ταχύτητα και ενημέρωσε την Αστυνομία, ενώ το όχημα του, το οποίο ήταν ενοικιάσεως, το ακινητοποίησε χιλιόμετρα μακριά, στα φώτα του Τσεριού προς Λακατάμια, όπου είχε μεταβεί άμεσα η Αστυνομία.

Από τις εξετάσεις διαφάνηκε πως ο 38χρονος δέχθηκε επτά πυροβολισμούς, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί, ενώ όπως ανέφερε στους ανακριτές, ακολουθούσε τη διαδρομή που ακολουθεί καθημερινώς. Ως εκ τούτου, όπως φαίνεται, οι δράστες γνώριζαν τις κινήσεις του 38χρονου, χωρίς να αποκλείεται στην ενέδρα να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα, τα οποία ενημέρωναν για τις κινήσεις του στόχου, τα πρόσωπα που είχαν στήσει καρτέρι με την μοτοσικλέτα δίπλα από το πρατήριο βενζίνης.

Ως προς τα κίνητρα της απόπειρας φόνου, οι έρευνες των Αρχών στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση, ωστόσο εκτιμάται πως συσχετίζονται με τις επαγγελματικές δραστηριότητες του 38χρονου.

Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Στο μεταξύ, λόγω των ερευνών στη σκηνή της απόπειρας φόνου, ο δρόμος Χαλεπιανών-Τσερίου και από τις δύο κατευθύνσεις θα είναι κλειστός για την τροχαία κίνηση.

Προτρέπονται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, υπομονετικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των μελών της Αστυνομίας που θα βρίσκονται στα σημεία.

Πηγή: reporter.com.cy