Αυτή είναι η ποινή για τον 24χρονο που πυροβόλησε την έγκυο σύντροφο του

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης 2,5 χρόνων σε νεαρό ηλικίας 24 ετών, αφού τον βρήκε ένοχο σε, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, αδίκημα που διαπράχθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2020, σε Κοινότητα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το βράδυ της 13ης περασμένου Σεπτεμβρίου ενώ η 34χρονη, που ήταν έγκυος, βρισκόταν στην βεράντα της οικίας της, δέχθηκε δύο πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο από άγνωστο πρόσωπο.

Η γυναίκα διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν πως έφερε πολλαπλά τραύματα στη πλάτη από σφαιρίδια, τα οποία προήλθαν από ρίψη πυροβολισμών από κυνηγετικό όπλο.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε μαρτυρία εναντίον 24χρονου από Κοινότητα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, ο οποίος συνελήφθη και με την ολοκλήρωση των ερευνών της Αστυνομίας, η υπόθεση καταχωρήθηκε και εκδικάστηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, το 2018 ο 24χρονος είχε συνάψει ερωτική σχέση με την 34χρονη, η οποία ήταν μητέρα δύο ανήλικων παιδιών.

Ωστόσο όταν η 34χρονη του ζήτησε να χωρίσουν, εκείνος, όπως ομολόγησε στην Αστυνομία, αδυνατούσε να αποδεχθεί τον χωρισμό, με αποτέλεσμα το βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου να μεταβεί στο σπίτι της, όπου την πλησίασε πεζός και άρχισε να φωνάζει, ενώ στη συνέχεια πήρε το κυνηγετικό και την πυροβόλησε δύο φορές στην πλάτη.

Το Κακουργιοδικείο στην απόφαση του έκρινε τον 24χρονο με επιείκεια, αφού έλαβε υπόψη το γεγονός ότι είχε μάθει πως η γυναίκα, με την οποία διατηρούσε σχέση, είχε παράλληλη σχέση με άλλον, γεγονός που επηρέασε την κρίση του, ενώ έκρινε ο ο νεαρός προέβη στην παράνομη πράξη χωρίς προσχεδιασμό και προμελέτη.

Το Κακουργιοδικείο έκρινε επίσης πως ο κατηγορούμενος ενήργησε κάτω από την ένταση και το θυμό της στιγμής καθώς και την συναισθηματική φόρτιση, στοιχεία που αποδυνάμωσαν τον μηχανισμό αυτοελέγχου του.

Πηγή: ΚΥΠΕ