Χαιρετίζει την ανακοίνωση του ΓΓ ΟΗΕ για την άτυπη πενταμερή ο Τατάρ

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ χαιρέτισε την ανακοίνωση από πλευράς του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για την ημερομηνία, τόπο και σκοπό της άτυπης πενταερούς 5 + 1.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δήλωσή του ο κ. Τατάρ αναφέρει ότι αυτή η ανακοίνωση «είχε επίσης την έγκριση της τουρκοκυπριακής πλευράς».

«Μια νέα βάση διαπραγματεύσεων είναι απαραίτητη για τη συμφιλίωση στην Κύπρο», είπε, προσθέτοντας ότι “οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης που έχουν πραγματοποιηθεί σε βάση η οποία απέτυχε για πάνω από μισό αιώνα βρίσκονται τώρα στο παρελθόν και ότι ένας δίκαιος και διαρκής συμβιβασμός είναι εφικτός πάνω σε μια ρεαλιστική βάση”.

Ανέφερε ότι στην άτυπη συνάντηση, θα μοιραστούν με ειλικρίνεια και εποικοδομητικά τις λεπτομέρειες “του νέου οράματός τους”, το οποίο έχει την πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας και βασίζεται στην κυρίαρχη ισότητα των δύο κρατών και στη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακούραστα για να κάνουμε το νησί της Κύπρου και την περιοχή μας, ένα νησί σταθερότητας και ευημερίας», πρόσθεσε.

Πηγή ΚΥΠΕ