Δικηγορικός Σύλλογος Πάφου: Πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι

Ο τομέας της Δικαιοσύνης που είναι στην ουσία τομέας των υπηρεσιών είναι ο τελευταίος στην σειρά που επωφελείται ή επηρεάζεται από την οποιαδήποτε κρίση, η οποία στην προκειμένη περίπτωση ξεκίνησε από πέρσι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου Σάββα Ζαννούπα, προσθέτοντας πως ο Σύλλογος του βιώνει τις συνέπειες της κρίσης του κορωνοϊού και μάλιστα εντονότατα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Ζαννούπας και περιγράφοντας την κατάσταση ανέφερε πως οι δικηγόροι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, κάποιοι εξ αυτών προβληματίζονται κατά πόσο θα πρέπει να ανανεώσουν άδειες για να συνεχίσουν, κάποιοι άλλοι δικηγόροι κάνουν σκέψεις να συγχωνευτούν τα γραφεία τους και κάποιοι εξετάζουν εναλλακτικές να μετακινηθούν σε άλλους κλάδους. Επιπρόσθετα σημείωσε, ήδη κάποιοι δικηγόροι έχουν δώσει οδηγίες στους υπαλλήλους τους να περιμένουν μέχρι νεωτέρας και εγκυμονεί ξεκάθαρα ο κίνδυνος των απολύσεων.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως σήμερα στην Πάφο είναι εγγεγραμμένοι 370 δικηγόροι.

Ο κ. Ζαννούπας εξέφρασε την ελπίδα όπως τελειώσει το συντομότερο η πανδημία, ώστε να μπορέσει να επανεκκινήσει στην ουσία η οικονομία και οι δικηγόροι στην συνέχεια να μπορέσουν να επωφεληθούν.

Πηγή: ΚΥΠΕ