Διπλασιάστηκαν οι καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις– Οι εξελίξεις με πολιτικό, ιερωμένο και Λιγνάδη

Αυξάνονται μέρα με τη μέρα οι καταγγελίες  για σεξουαλικά αδικήματα ενώπιον της ανακριτικής ομάδας, με τις υποθέσεις  από 12 να αυξάνονται μέσα σε λίγες μέρες στις 23, ενώ πρόσωπα επικοινωνούν με την Αστυνομία εκφράζοντας πρόθεση να προχωρήσουν σε  καταγγελίες.

Προς αυτή την κατεύθυνση  η ηγεσία της δύναμης προχωρά σε περαιτέρω στελέχωση της ανακριτικής ομάδας με επιπλέον δυο μέλη.

Παράταση παίρνει η κατάθεση του πολιτικού προσώπου.

Παρά το γεγονός ότι αναμενόταν σήμερα να περάσει την πύλη του Αρχηγείου, οι ανακριτές θεώρησαν ορθότερο προτού θέσουν ερωτήματα στο πολιτικό πρόσωπο, να προχωρήσουν με την λήψη επιπλέον καταθέσεων από άλλα πρόσωπα ούτως ώστε να έχουν πλήρη εικόνα ενώπιον τους προτού θέσουν τα ερωτήματα τους στον πολιτικό.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΗΓΗ -ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

“Συνεχίζεται το ανταρτικό έργο με τη λήψη επιπρόσθετων καταθέσεων.  Το εν λόγω πρόσωπο θα κληθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.”
ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛ.ΑΣ 

Παράλληλα η Αστυνομία βρίσκεται στο ακουστικό εν αναμονή επίσημου αιτήματος από την Ελληνική Αστυνομία για τη συνδρομή της στην υπόθεση Λιγνάδη, αναφορικά με την παρουσία του Ελλαδίτη σκηνοθέτη  στη Κύπρο για δυο θεατρικές παραστάσεις που ανέβασε. Την ίδια ώρα η Αστυνομία έχει ενώπιον της καταγγελία  ηθοποιού σε βάρος Ελλαδίτη σκηνοθέτη, ωστόσο η καταγγελία δεν αφορά τον Δημήτρη Λιγνάδη. Παράλληλα ο ΘΟΚ διευκρινίζει  ότι ενώπιον του δεν  έχει τεθεί όποιαδίποτε καταγγελία.

ΘΟΚ – ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

“Ουδεμία καταγγελία έχει υποβληθεί ενώπιόν μας στο παρελθόν, αλλά ούτε στο παρόν στάδιο. Σε κάθε περίπτωση, ο ΘΟΚ είναι έτοιμος, σε περίπτωση υποβολής επίσημης καταγγελίας που εμπίπτει στην αρμοδιότητά του, να λάβει όλα τα δέοντα μέτρα.”

ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ  ΙΕΡΩΜΕΝΟΥ 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι έρευνες για τον πρώην υψηλόβαθμο ιερωμένο, με τις αρχές να προχωρούν με τη λήψη καταθέσεων ενώ στα σκαριά βρίσκεται και δεύτερη καταγγελία σε βάρος του ιδίου προσώπου με την Αστυνομία να επικοινωνεί με γυναίκα η οποία υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα παρενόχλησης πριν από 25χρόνια εκφράζοντας την πρόθεση της να έρθει στην Κύπρο για να καταθέσει. Λόγω των μέτρων για την πανδημία του κορωνοίου, η άφιξη της στην Κύπρο ενδεχομένως να καθυστερήσει. Παράλληλα το ανακριτικό έργο προχωρά και για τις άλλες ανοικτές υπόθεσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.