Δράσεις Δήμου Γεροσκήπου για αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Αποφάσεις έλαβε στην συνεδρίαση της η Επιτροπή Παραλιών του Δήμου Γεροσκήπου σε σχέση με το θέμα της αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως στο πλαίσιο της συνεδρίας της Επιτροπής Παραλιών του Δήμου Γεροσκήπου, λήφθηκαν αποφάσεις για την κατασκευή διαφόρων βελτιωτικών έργων, όπως τη δημιουργία στάσεων λεωφορείων, την κατασκευή κυκλικού κόμβου στο τέρμα του δρόμου και προέκταση του φωτισμού μέχρι το κυκλικό κόμβο.

Επίσης, πρόσθεσε, θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις του δρόμου μέχρι το τέρμα της παραλίας, αλλά και θα προχωρήσει η επέκταση των δενδροφυτεύσεων μέχρι το τέρμα του παραλιακού μετώπου. Επίσης, πρόσθεσε, θα γίνουν καθαρισμοί και ένας γενικός ευπρεπισμός, όπως αρμόζει στην περιοχή.

Ο κ. Παυλίδης ανακοίνωσε την λειτουργία νέου συστήματος για τα άτομα των ΑμΕΑ με αναπηρία, το οποίο θα παραχωρήσει ο αρμόδιος φορέας μέσα από την Επιτροπή των ΑμΕΑ. Είπε πως θα τοποθετηθούν διάφορα άλλα είδη παραλιών αξίας 100 χιλιάδων ευρώ, με τον Δήμο να επιβαρύνεται με ένα ποσοστό της τάξης του 15% του κόστους της κατασκευής.

Επίσης, θα τοποθετηθούν από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, όργανα γυμναστικής και αναμένεται η προκήρυξη προσφορών για το “scape park” που θα γίνει στο Πάρκο Γλυπτικής.

Ο κ. Παυλίδης αναφέρθηκε ακολούθως στην προσπάθεια που καταβάλλεται από την Τοπική Αρχή, όπως μέχρι τα τέλη Μαΐου, παραδοθεί μέρος του δρόμου που θα ενώνει την Γεροσκήπου με το παραλιακό μέτωπο, ούτως ώστε ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες να μπορεί το κοινό να εξυπηρετείται.

Αναφορικά με τον τομέα της ανακύκλωσης, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου αναφέρθηκε στην τοποθέτηση ακόμη μιας oικολογικής κατασκευής φέτος, που ήδη ετοιμάζεται, στον χώρο του παραλιακού μετώπου. Συνεργαζόμαστε σημείωσε, «με το Κέντρο Μελετών και Έρευνας της Ακτής όσον αφορά τα θέματα ανακύκλωσης», προσθέτοντας πως ήδη στο παραλιακό μέτωπο της Γεροσκήπου «έχουν τοποθετηθεί δύο οικολογικές καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις στα πλαίσια της περιβαλλοντικής πολιτικής του Δ. Γεροσκήπου,και σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών και Έρευνας Ακτή και τα δημοτικά σχολεία της Γεροσκήπου, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της εικαστικού Έλενας Δανιήλ, που αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού του Δήμου για παρόμοιες δράσεις». Η μεταλλική κατασκευή είναι φτιαγμένη από τον Αντώνη Μένοικο.

Eξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τα στερεά απόβλητα της προγραμματικής περιόδου 2013- 2020 θα αρχίσει και θα καλύψει όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες της Χλώρακας της Πάφου και της Γεροσκήπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ