Ε. Θεοχάρους: Πρόταση της Αλληλεγγύης, ο εμβολιασμός ατόμων που βρίσκονται στην παραγωγή

Την πρόταση, όπως αρχίσει μαζικός εμβολιασμός των ατόμων που βρίσκονται στην παραγωγή, των ατόμων που πρέπει να επαναδραστηριοποιηθούν οικονομικά, κατέθεσε στην σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με την συμμετοχή των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της σύσκεψης, η κ. Θεοχάρους τόνισε ότι το οικονομικό βάρος είναι δυσβάστακτο κι ότι πρέπει να αρχίσει μαζικός εμβολιασμός των ατόμων που επαναδραστηριοποιούνται οικονομικά.

«Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δεδομένου ότι ήδη έχουν εμβολιαστεί επί το πλείστο άτομα κάποιας ηλικίας και επιπλέον πολύ γρήγορα θα έχει ολοκληρωθεί και ο εμβολιασμός των ατόμων που είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στον κορωνοϊό», είπε.

Άρα ταυτόχρονα, συνέχισε, και δεδομένου ότι φθάνουν μαζικά ποσότητες εμβολίων θα πρέπει να αρχίσουμε να εμβολιάζουμε και αυτούς που θα ξαναβάλουν μπρος την οικονομία και αυτούς που κρατάνε την τάξη, και τους καθηγητές στα σχολεία.

«Νομίζω, είναι δύο πορείες που μπορούν να συνεχιστούν παράλληλα. Υπάρχει το παράδειγμα γειτονικής χώρας, η οποία πέτυχε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν βλέπω πώς θα μπορούσε διαφορετικά να ενισχυθεί και να πάρει ξανά μπρος η οικονομία σε αυτή την κρίσιμη φάση που περνάμε», σημείωσε.

Η κ. Θεοχάρους είπε ότι στην σύσκεψη ζήτησε διευκρινίσεις όσον αφορά την αγορά και επιλογή των εμβολίων, σε ποιους μηχανισμούς γίνεται η επιλογή του κάθε εμβολίου, την αγορά των rapid tests και με ποιους μηχανισμούς ακολουθούνται όλες οι διαδικασίες και πάρα πολλά άλλα ζητήματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ