Έκκληση Δ.Πάφου για χρήση Πράσινου Σημείου – Πρόστιμα σε όσους ρυπαίνουν

Ο Δήμος Πάφου απευθύνει εκ νέου έκκληση στο κοινό για απόρριψη άχρηστων υλικών στο Πράσινο Σημείο και ενημερώνει ότι προχωρεί με την επιβολή εξώδικων προστίμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ο Δήμος Πάφου προχωρεί στην επιβολή εξώδικων προστίμων σε όσους, παρά τις εκκλήσεις για απόρριψη των αποβλήτων χωρίς χρέωση στο Πράσινο Σημείο, εξακολουθούν να ρυπαίνουν τους ανοικτούς χώρους της πόλης.

Όπως έχει ήδη προειδοποιήσει ο Δήμος, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του προβαίνουν σε εντατικούς και καθημερινούς ελέγχους εντός της δημαρχούμενης περιοχής, συλλέγοντας και διασταυρώνοντας στοιχεία για όσους ρυπαίνουν τα άδεια οικόπεδα με κλαδέματα και άλλα άχρηστα υλικά.

Προστίθεται ότι κάνοντας χρήση των σχετικών προνοιών του νόμου, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί προχωρούν στη δέουσα έρευνα για εντοπισμό των παρανομούντων και ακολούθως προβαίνουν στην έκδοση εξώδικου προστίμου, τόσο εναντίον όσων καταλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω να παρανομούν όσο και εκείνων που περιστατική μαρτυρία καταδεικνύει ότι διέπραξαν το αδίκημα.

Σε κάθε περίπτωση, το εξώδικο πρόστιμο είτε επιδίδεται προσωπικά στον παραβάτη είτε επικολλάται στην πόρτα της οικίας που διαμένει.

Ήδη, ο Δήμος Πάφου έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες καταγγελίες, ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται σε καθημερινή βάση, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ