Έκκληση στήριξης απευθύνει η οικογένεια του Ανδρέα που έχασε τρία δάχτυλα σε εργατικό ατύχημα

‘Έκκληση για στήριξη απευθύνει  η οικογένεια του 21χρονου  Ανδρέα που υπέστη ακρωτηριασμό τριών δαχτύλων από έκρηξη , μετά και τις χειρουργικές επεμβάσεις που χρειάζεται να υποβληθεί  για την αποθεραπεία του και την αποκατάσταση του τραύματος του. Ο Ανδρέας, που διαμένει στην Πάφο, τραυματίστηκε την Τετάρτη σε μέρος της δεξιάς του παλάμης και υπέστη ακρωτηριασμό τριών δακτύλων κατά την διάρκεια εργατικού ατυχήματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κατάσταση της υγείας του 21χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό, χαρακτηρίζεται σοβαρή, αλλά εκτός κινδύνου.

Το εργατικό ατύχημα συνέβη σε κατάστημα πώλησης και επισκευής ψυγείων που βρίσκεται στην Πάφο. Αμέσως μετά από πληροφορία, μέλη του κεντρικού αστυνομικού σταθμού Πάφου μετέβησαν στο μέρος, όπου διαπίστωσαν ότι στο υπόγειο εργαστήριο της εν λόγω εταιρείας προκλήθηκε έκρηξη κατά την διαδικασία μετάγγισης αερίου οξυγόνου από μεγάλη φιάλη σε μικρότερη από τον 21χρονο υπάλληλο.

Από την έκρηξη ο 21χρονος υπάλληλος τραυματίστηκε σοβαρά στο δεξί χέρι και μεταφέρθηκε από τον εργοδότη του στο ΓΝ Πάφου για περίθαλψη. Αμέσως αποκλείστηκε η σκηνή και ενημερώθηκε το Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας και η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία Πάφου για επιτόπια εξέταση σκηνής.

Ακολούθως ο Βοηθός Υπεύθυνος ΤΑΕ Πάφου και ο Επιθεωρητής του Γραφείου Εργασίας και της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας μετέβησαν στο μέρος και από την επιτόπια εξέταση διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη προκλήθηκε λόγω υπερπίεσης στις φιάλες του αερίου. Την ώρα της έκρηξης στο μέρος βρίσκονταν μόνο ο εν λόγω υπάλληλος που ασχολείτο με την μετάγγιση του αερίου.

Αφού έτυχε των Α’ Βοηθειών στο Νοσοκομείο Πάφου ακολούθως μεταφέρθηκε στην Κλινική Υγεία στην Λεμεσό για περαιτέρω νοσηλεία

Σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό Άλκη Αλκιβιάδη – Μικροχειρούργο,  η διαδικασία ξεκίνησε με πολύ καλό καθαρισμό της πληγής και στην συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδικασία αποκατάστασης της παλάμης αλλά και  η συγκόλληση των τριών δαχτύλων μεταφέροντας από το πόδι. Είπε ακόμη πως λόγω της έκρηξης σημειώθηκαν και προβλήματα στην ακοή του νεαρού, ωστόσο εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αποκατάσταση της υγείας του .

Όπως ανέφεραν οι οικείοι του 21χρονου, η  Ελληνοκύπρια μητέρα του και ο  πατέρας του από το Λίβανο,  που διαμένουν στην Πάφο, η αποθεραπεία του γιου τους είναι χρονοβόρα και πολυδάπανη και θα ακολουθήσουν και  χειρουργικές επεμβάσεις.
Στο μεταξύ φίλοι του 21χρονου έχουν αναρτήσει πλακάτ σε οικοδόμημα απέναντι από την κλινική που νοσηλεύεται ο 21χρονος στα οποία αναγράφονται συνθήματα συμπαράστασης , όπως “Κράτα γερά αδερφέ, είμαστε δίπλα σου” σε μια προσπάθεια να τα βλέπει να παίρνει δύναμη.

ΚΥΠΕ