Ελληνική Τράπεζα: Άλλες 30 συναλλαγές γίνονται πλέον με ένα τηλεφώνημα

Η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι άλλες 30 νέες συναλλαγές μπορούν πλέον να γίνονται μέσω του τηλεφωνικού της κέντρου, αποφεύγοντας τη φυσική επίσκεψη σε κατάστημα.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου, οι πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας θα μπορούν να εξυπηρετηθούν τηλεφωνικώς για συναλλαγές στις οποίες μέχρι σήμερα ήταν απαραίτητο να επισκεφθούν ένα από τα καταστήματα της Τράπεζας, γλιτώνοντας κόπο και χρόνο και αποφεύγοντας τις αχρείαστες μετακινήσεις και επαφές. Η αυτόματη ταυτοποίηση, η έκδοση χρωστικής κάρτας και η τροποποίηση των στοιχείων του πελάτη είναι μόνο μερικά από όσα μπορεί πλέον να κάνει τηλεφωνικώς.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, οι πελάτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε αυτόματη ταυτοποίηση των στοιχείων τους, με μια απλή διαδικασία, καταχωρώντας τον αριθμό της ταυτότητας ή τον αριθμό συνδρομητή τους και ακολούθως τον κωδικό της κάρτας τους, για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν εύκολα, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες και αναγνωριστικές ερωτήσεις.

Επιπλέον, μπορούν να αιτηθούν τηλεφωνικώς χρεωστική κάρτα, για την οποία θα λάβουν τους κωδικούς τους με SMS και την ίδια την κάρτα τους θα την λάβουν ταχυδρομικώς, αποφεύγοντας οποιαδήποτε φυσική επαφή. Επίσης, μπορούν πλέον να αλλάξουν ή να προσθέσουν προσωπικά στοιχεία όπως για παράδειγμα αριθμό τηλεφώνου ή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Παράλληλα, μπορούν να προβούν στην ανανέωση γραμματίων και στην αλλαγή υφιστάμενων τραπεζικών εντολών για πληρωμές σε τρίτους ή μεταφορές χρημάτων, εντός και εκτός Ελληνικής Τράπεζας. Επιπλέον, με ένα τηλεφώνημα στο ΚΕΠ μπορούν να τύχουν καθοδήγησης για πρόσβαση στο Web Banking και να ενεργοποιήσουν τους κωδικούς τους χωρίς να επισκεφθούν κάποιο κατάστημα, αλλά και να τροποποιήσουν τους λογαριασμούς στους οποίους έχουν πρόσβαση, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια.

Τέλος, με ένα απλό τηλεφώνημα ο πελάτης μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενημερώσει το ΚΕΠ για οποιαδήποτε πιθανή απάτη, αν δέχθηκε κάποιο ύποπτο τηλεφώνημα ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή αν υπάρχουν συναλλαγές στον λογαριασμό του τις οποίες ο ίδιος αμφισβητεί, λαμβάνοντας καθοδήγηση για όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Στόχος της ελληνικής Τράπεζας είναι η απλοποίηση των διαδικασιών και η ταχύτερη και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του πελάτη με κάθε τρόπο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι πελάτες μπορούν να εξυπηρετηθούν καλώντας στο ΚΕΠ στο τηλέφωνο 8000 9999 (από το εξωτερικό:+357 22 500500) Δευτέρα έως Παρασκευή 07:45 – 18:00 και Σάββατο 09:00 – 14:00 (εκτός τραπεζικών αργιών).

Πηγή: ΚΥΠΕ