Έλον Μασκ: Με ένα tweet εκτόξευσε την τιμή κρυπτονομίσματος έως και 25%

Ο δισεκατομμυριούχος της Tesla και της Space X Ελον Μασκ κατά το παρελθόν μέσω του αγαπημένου του Twitter έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα του στην υποστήριξη μετοχών.

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και ένα tweet του μπορεί να εκτοξεύσει τις τιμές τους. Κάτι τέτοιο συνέβη και νωρίτερα σήμερα με το Dogecoin, ένα από τα κρυπτονομίσματα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του markets.businessinsider.com
στις 08:00 (ώρα ΗΠΑ) ανέβασε στο Twitter τη λέξη «κυριολεκτικά». Το tweet συνοδευόταν από μία φωτογραφία ενός σκύλου ράτσας Shiba Inu που μοιάζει στη γνωστή ράτσα Ακίτα και ο οποίος βρισκόταν ως αστροναύτης στο διάστημα. Μάλιστα ο σκύλος κρατούσε μία σημαία η οποία έγραφε το όνομά του και τη λέξη «Wow».

 

Δέκα λεπτά αργότερα ο Μασκ επανήλθε με νέο tweet που περιείχε τη φράση «στο πραγματικό φεγγάρι». Στις 10:17 (ώρα ΗΠΑ) η μετοχή του Dogecoin αυξήθηκε πάνω από το 23,11% στα +0,0581 $. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα tweet του Μασκ πυροδότησε την αύξηση της μετοχής του Dogecoin. Μάλιστα το διαδίκτυο επινόησε τον όρο «Musk Move» για να αποτυπώσει την υπερβολική επιρροή που έχει ο δισεκατομμυριούχος στη μετακίνηση των τιμών όλων των κρυπτονομισμάτων.

Η ιστορία του Dogecoin

Το Dogecoin είναι ένα κρυπτονόμισμα το οποίο ξεκίνησε ως… αστείο πριν από μερικά χρόνια και σήμερα έχει καταφέρει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καθώς η μετοχή του εκτοξεύθηκε ακόμα και στο + 800%. Το Dogecoin δημιουργήθηκε με αφορμή ένα πετυχημένο meme που κυκλοφορούσε την εποχή εκείνη στο διαδίκτυο με πρωταγωνιστή ένα αξιαγάπητο σκύλο ράτσας Shiba Inu που μοιάζει στη γνωστή ράτσα Ακίτα.

Η επάνοδός του στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα οφείλεται στον ενθουσιασμό που είχε μία ομάδα του δικτύου Reddit που ονομάζεται #SatoshiStreetBets. Όπως και το δίκτυο #WallStreetBets, το οποίο ήταν πίσω από το ράλι του GameStop έτσι και το #SatoshiStreetBets προσπαθεί να πιέσει για να εκτοξεύσει την τιμή των κρυπτονομίσματων και από ότι φαίνεται τα πηγαίνει αρκετά καλά.

Μάλιστα μέσα σε μία μέρα το Dogecoin εκτοξεύθηκε στο + 800% και διαμορφώθηκε έτσι στα 0,070755 δολάρια. Παράλληλα λίγο αργότερα μέσα στην ημέρα σημείωσε το υψηλό όλων των εποχών στα 0,072330. Ακόμη πρόσθεσε περίπου 7,17 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς μόλις μέσα σε 24 ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρήστες του Reddit ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να μην πωλούν και να συνεχίζουν να πιέζουν.

Πηγή: protothema