Έργα σχεδόν 44 εκατ. ευρώ διεκδικεί ο σχεδιασμός ΟΧΑ των Δήμων της Λεμεσού

Ο στρατηγικός σχεδιασμός της Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης (ΟΧΑ) των έξι Δήμων της Μείζονος Λεμεσού, παρουσιάστηκε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη Διατμηματική Επιτροπή Αξιολόγησης.

Την παρουσίαση εκ μέρους και των υπόλοιπων Δημάρχων – Αγίου Αθανασίου, Μέσα Γειτονιάς, Γερμασόγειας, Κάτω Πολεμιδιών, Ύψωνα – έκανε ο Δήμαρχος της Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, ο οποίος δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι πρόκειται για προτάσεις που αφορούν έργα συνολικού κόστους 43,975,000 ευρώ.

Η πρόταση των έξι Δήμων, συνέχισε, περιλαμβάνει σύγχρονες πρακτικές για να καταστεί η Λεμεσός μια πόλη έξυπνη, πράσινη, φιλική στους πολίτες, ελκυστική στις επιχειρήσεις, που θα υποστηρίζει την κοινωνική συνοχή, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Νικολαϊδης είπε πως η πρόταση των Δήμων της Μείζονος Λεμεσού βασίζεται σε έξι άξονες, «τη βελτίωση του περιβάλλοντος, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και της εφαρμογές «έξυπνης πόλης», τη διασυνδέσιμότητα πολιτιστικών χώρων, την υποστήριξη επιχειρηματικότητας/καινοτομίας και τέλος την κλιματική αλλαγή και την μείωση του διοξειδίου του άνθρακα».

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης δόθηκαν κάποιες απαντήσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν από την επιτροπή, ενώ αποφάσεις γύρω από την πρόταση των έξι Δήμων αναμένεται να υπάρξουν τους επόμενους μήνες, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ