Εργασίες στις Φοινικούδες για βελτίωση της εικόνας του παραλιακού μετώπου

Σε εργασίες τοπιοτέχνησης στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων προέβησαν πρόσφατα ο Δήμος Λάρνακας και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) στα πλαίσια της σταδιακής βελτίωσης της εικόνας του παραλιακού μετώπου.

Σε κοινή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας και της ΕΤΑΠ αναφέρεται ότι «το έργο αφορούσε την πλακόστρωση του χώρου περιμετρικά των δύο γλυπτών στη λεωφόρο Αθηνών τα οποία ήταν τοποθετημένα σε χωμάτινη επιφάνεια καθώς και την προσθήκη φωτισμού για περαιτέρω ανάδειξή τους. Η ΕΤΑΠ συνεισέφερε επίσης και στην φωταγώγηση της μικρής αποβάθρας παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο, οι εργασίες της οποίας πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Λάρνακας».

Τις δύο πρωτοβουλίες «στήριξε και το Υφυπουργείο Τουρισμού στα πλαίσια των ενεργειών αναβάθμισης και βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος. Αυτές οι προσπάθειες, στο σύνολό τους, συμβάλλουν θετικά στην καθιέρωση του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων ως ένα σημείο αναφοράς για την τουριστική Κύπρο, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ξένους επισκέπτες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «με τις ποικίλες τοπιοτεχνήσεις και βελτιώσεις που πραγματοποιούνται σε συνεχή βάση καθώς και σειρά μεγαλύτερων έργων υποδομής που έχουν υλοποιηθεί και προγραμματίζεται να γίνουν, αποδεικνύουν ότι η Λάρνακα έχει καταφέρει να βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό την εικόνα και την ελκυστικότητά της».

Πηγή: ΚΥΠΕ