Για την αναζωογόνηση της Λευκωσίας συζήτησε ο Δήμαρχος με το ΕΒΕ Λευκωσίας

Την ανάγκη εκσυγχρονισμού του νομοθετικού πλαισίου, που διέπει την δράση των Τοπικών Αρχών, ούτως ώστε η αναζωογόνηση της Λευκωσίας και ιδιαίτερα στην εντός των τειχών πόλη να γίνει εφικτή, συζήτησαν Πρόεδρος του ΕΒΕ Λευκωσίας και Δήμαρχος Λευκωσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λευκωσίας Μιχάλης Μουσιούττας συνοδευόμενος από τον τέως Πρόεδρο Στέλιο Αναστασιάδη και τον Διευθυντή Σωκράτη Ηρακλέους συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και αντάλλαξαν απόψεις για τα έργα ανάπτυξης που βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται να γίνουν, όπως η ανάπλαση του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου, η αναβάθμιση και πεζοδρόμηση δρόμων και ο εξωραϊσμός τμημάτων της εντός των τειχών πόλης.

Επίσης, συζητήθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάπλαση του χώρου του παλιού ΓΣΠ ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα ενισχύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη και αναζωογόνηση του αστικού κέντρου της Πόλης και τη βιώσιμη κινητικότητα μέσω της χρήσης των μικρών λεωφορείων Λευκωσίας, η αφετηρία των οποίων χωροθετείται εντός του έργου».

Σε σχέση με τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την δράση των Τοπικών Αρχών, το ΕΒΕ Λευκωσίας δήλωσε την πρόθεση του όπως στηρίξει κάθε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: ΚΥΠΕ