Καινοτόμο Λογισμικό Σύστημα Τερματικού της DP World στο λιμάνι Λεμεσού

Αύξηση στην αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα του λιμανιού της Λεμεσού αναμένει η διαχειρίστρια εταιρεία του τερματικού Πολλαπλών Χρήσεων, DP World Limassol, με την εφαρμογή νέου ψηφιακού Λογισμικού Συστήματος Τερματικού.

Ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει ότι, πρόκειται για το λογισμικό TOS ZODIAC, το οποίο προσφέρει μια ολοκληρωμένη ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία βασίζεται στην τεχνολογία υπολογιστικού νέφους (cloud) και παρέχει πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο, σχετικά με τις κινήσεις των πλοίων, τα ναυπηγία και τις εισόδους των λιμένων.

Επιπρόσθετα, προστίθεται, διαθέτει επιπλέον λειτουργίες όπως η Ηλεκτρονική Ανταλλαγή Δεδομένων (EDI), η διαχείριση εγγράφων σε ψηφιακή μορφή, η ευέλικτη δημιουργία αναφορών, οι διαδικτυακές διεπαφές χρηστών, καθώς και λύσεις έξυπνου προγραμματισμού.

«Το νέο λειτουργικό σύστημα αναμένεται να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα του τερματικού Πολλαπλών Χρήσεων της DP World Limassol, βελτιώνοντας παράλληλα, την εμπειρία των πελατών της», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι, το νέο σύστημα, συμβάλλει στην αυτοματοποίηση διαφόρων διοικητικών διαδικασιών, ενώ ελευθερώνει χρόνο από τα μέλη του προσωπικού, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εστιάσουν στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

Η εισαγωγή του καινοτόμου αυτού συστήματος στο λιμάνι Λεμεσού, συνεχίζει η ανακοίνωση, σηματοδοτεί μία ακόμη επιτυχημένη εφαρμογή του λογισμικού ZODIAC από τον Όμιλο DP World, ενώ είναι η πρώτη φορά που το λογισμικό τεχνολογίας cloud εξυπηρετεί τις διάφορες λειτουργίες φορτοεκφόρτωσης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας του ZODIAC, Δρ. Mohamed Rahmah, 34 από τα 80 τερματικά της DP World, σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο λογισμικό, ενώ στόχος είναι να εφαρμοστεί στο σύνολο των τερματικών της εταιρείας μέχρι το 2023.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol, Nawaf Abdulla σημείωσε πως «με γνώμονα τις μελλοντικές ανάγκες και προοπτικές του τομέα, η DP World επένδυε διαχρονικά σε εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας, αναζητώντας καινοτόμες λύσεις που ενισχύουν την ανθεκτικότητα και την αυτοματοποίηση των λειτουργιών της, επιτρέποντάς μας κατ’ επέκταση να εξελιχθούμε και να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους πελάτες μας».

«Η μετάβαση στο σύστημα ZODIAC TOS αποτελεί ορόσημο για την DP World Limassol», είπε και πρόσθεσε πως «το νέο σύστημα συμβάλλει στη μείωση των λειτουργικών δαπανών, ενισχύοντας παράλληλα, την παραγωγικότητα καθώς εντοπίζει τυχόν σημεία συμφόρησης».

Ο κ. Abdulla ανέφερε, τέλος, ότι η DP World Limassol προσβλέπει στην προσθήκη επιπλέον λειτουργιών και αυτοματισμών, από τους οποίους θα επωφεληθούν περαιτέρω πελάτες και προσωπικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ