Καραγιάννης: Αναμενόμενα τα κρούσματα σε σχολεία – Μόνη λύση τα τεστ

Για τον τρόπο επιστροφής των μαθητών στα θρανία αναφέρθηκε, στην εκπομπή του OMEGA Ενημέρωση Τώρα το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

«Δόθηκαν δύο τρεις εισηγήσεις για τα σχολεία τώρα θα αποφασίσουν εάν θα επιστρέψουν όλα τα παιδιά στα σχολεία ή αν θα επιστρέψουν σκαλωτά.»

Είναι αναμενόμενο πως θα έχουμε  κρούσματα σε σχολεία στη Λεμεσό,  γιατί τα κρούσματα στη Λεμεσό είναι ενδοοικογενειακά και στο ενδοεπαγγελματικό περιβάλλον.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για τα τον εβδομαδιαίο έλεγχο με τεστ ταχείας ανίχνευσης ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως:

«Υπάρχουν αντιδράσεις για τα τεστ αλλά πρέπει να γίνονται γιατί είναι το μοναδικό μας όπλο για να ανιχνεύσουμε κάποιον έγκαιρα και να τον απομονώνουμε. Πρέπει να γίνεται εβδομαδιαίος έλεγχος γιατί είναι επάγγελμα στο οποίο οι εκπαιδευτικοί έρχονται σε επαφή με πολλά άτομα.»

Ο Δρ. Καραγιάννης αναφέρθηκε παράλληλα στο ενδεχόμενο να παρθούν διαφορετικές αποφάσεις για τη Λεμεσό εξαιτίας των αυξημένων σε σύγκριση με άλλες επαρχίες κρουσμάτων που παρατηρούνται στην πόλη.

«Δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο στη Λεμεσό να παρθούν διαφορετικά μέτρα, δεν εισηγήθηκαν οι επιδημιολόγοι να εξαιρεθεί από τις χαλαρώσεις η Λεμεσός και δεν νομίζω να συμβεί κάτι τέτοιο.»

Όσον αφορά το άνοιγμα των γυμναστηρίων και άλλων δραστηριοτήτων ο Πέτρος Καραγιάννης ανέφερε πως:

«Η εισήγηση για άνοιγμα των γυμναστηρίων έπεσε στο τραπέζι τώρα είναι απόφαση του Υπουργικού το εάν και πως θα επαναλειτουργήσουν.»

Στόχος όπως επισήμανε είναι να ανοίξουν με ασφάλεια πάντα οι δραστηριότητες.