Κρούσμα και σε τρίτο δημοτικό σχολείο

Αυξάνονται τα κρούσματα στα δημοτικά σχολεία καθώς σήμερα εντοπίστηκε κρούσμα και σε τρίτο δημοτικό σχολείο, με αποτέλεσμα αρκετοί γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Τηρούνται όλα τα μέτρα, ανέφερε στην εκπομπή του OMEGA Ενημέρωση Τώρα ο προϊστάμενος για θέματα ασφάλειας και υγείας στα σχολεία Ηλίας Μαρκάτζης. «Δεν θεωρούμε ότι έχει ξεφύγει κάτι συγκεκριμένο, τηρούμε τα μέτρα, δεν σημαίνει πως επειδή έχουμε κρούσματα δεν τηρούμε τα μέτρα, στα δημοτικά τα οποία έχει παρατηρηθεί αυξημένος αριθμός κρουσμάτων υπάρχει μια ανησυχία αλλά δεν πρέπει να σπέρνουμε τον πανικό».

Παράλληλα επισήμανε πως δεν έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο μη προσκόμισης αρνητικού τεστ από τους εκπαιδευτικούς. «Η διεύθυνση δημοτικής εκπαίδευσης έχει προβεί σε έλεγχο και δεν είναι θέμα ότι κάποιος δεν έκανε το τεστ σήμερα μπορεί να έκανες το τεστ αλλά αύριο μπορεί να εντοπιστείς θετικός».

Παράλληλα επισήμανε πως, δεν πηγαίνουν τα παιδιά που είναι επαφές στο σχολείο, τα παιδιά τα οποία δεν είναι επαφή κρούσματος πρέπει να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο κανονικά. «Μόνο με απόφαση του Υπουργείου δεν πηγαίνουν όλα τα παιδιά στο σχολείο».

Πηγή: omegalive