Κύπριος δικαστής κακοποιούσε το 6χρονο παιδί του – Σοκάρει η μαρτυρία Θεοφάνους

Ο γνωστός Κύπριος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους, βρέθηκε καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 Ελλάδος και μεταξύ άλλων μίλησε για το θέμα καταγγελιών από ηθοποιούς στον χώρου του θεάτρου.

Ο συνθέτης αναφέρθηκε στη Λύδια Σέρβου, με την οποία είχε συνεργαστεί στο παρελθόν, στις παρενοχλήσεις παιδιών ενώ αποκάλυψε ότι αν ανοίξει ο φάκελος «τραγούδι» θα ακουστούν χειρότερα πράγματα.

«Δεν τη γνώριζα την ιστορία. Η Λυδία είναι εξαιρετικά μορφωμένος και σωστός άνθρωπος. Είχε ανάγκη να το πει. Το έκανε με τον τρόπο της. Δεν σου κρύβω ότι κι εμένα με προβληματίζει αυτό που γίνεται με την τηλεόραση. Πρέπει να στήνουμε τηλεδικαστήρια; Από την άλλη η τηλεόραση είναι πάρα πολύ δυνατό μέσο. Θέλει βήμα ο άλλος. Βέβαια το βήμα πολλές φορές παρεξηγείται, ειδικά στα social media.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι όταν παρενοχλούνται παιδιά. Είμαι πρέσβης στην Κύπρο του Hope For Children 12 χρόνια τώρα. Προσπαθούσαμε να φέρουμε εδώ νόμους που στην Κύπρο έχουν ψηφιστεί στη Βουλή. Δυστυχώς κάποιοι από τους βουλευτές δεν έκαναν τίποτα γι αυτό. Πολλές φορές έχουμε βρεθεί μπροστά σε πόρτες θυτών που ήταν δικαστές, γυμναστές, καθηγητές. Έχω περίπτωση παιδιού στην Κύπρο που το έφερνε η μητέρα του και δεν μιλούσε, ήταν 6 χρονών. Σταμάτησε να μιλάει. Το κακοποιούσε ο πατέρας του, ήταν δικαστής.

Έχουν φτάσει στα αυτιά μου πολλές ιστορίες αλλά δεν μπορώ να βγω να κατονομάσω κανέναν. Αν αποφασίσει κάποιος ή κάποια να το κάνει μέσω της νομικής οδού θα πάω ως μάρτυρας. Έχω δει πολλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια. Δυστυχώς οι μετρήσεις δείχνουν ότι 1 στα 5 παιδία είναι κακοποιημένο στην Ελλάδα, δεν μιλάμε για τη Ζιμπάπουε. Όποιο παιδί μας ακούει να καταγγείλει ανώνυμα μπορεί να το κάνει τηλεφωνώντας στη γραμμή 116111».

Τέλος ο Γιώργος Θεοφάνους μίλησε για τις παρενοχλήσεις στον χώρο της μουσικής λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν ανοίξει η υπόθεση «τραγούδι» θα ακουστούν πολύ χειρότερα πράγματα. Μακάρι να ανοίξει! Ξέρω δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Σαφέστατα ξέρω για ανθρώπους που τους έχουμε είδωλα, που μπορεί να ζουν ή να μην ζουν».

Πηγή: ΑΛΗΘΕΙΑ