Νέα μέτρα τροχαίας στο Δήμο Λάρνακας

Νέα μέτρα τροχαίας εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο και άρχισαν να εφαρμόζονται στο Δήμο Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμος αναφέρει πως «το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχουν οι Περί Τροχαίας Δημοτικοί Κανονισμοί Λάρνακας και με τη συναίνεση του Αρχηγού της Αστυνομίας έχει εγκρίνει και εφαρμόσει διάφορα μέτρα τροχαίας».

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η δημιουργία ενός χώρου στάθμευσης αναπηρικού οχήματος ΑΜΕΑ σε δρόμο κοντά στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, η κατάργηση υφιστάμενου χώρου στάσης οχημάτων τροφοδοσίας και την μετατροπή του σε ελεγχόμενο χώρο στάθμευσης οχημάτων για δεκαπέντε 15 λεπτά επί της οδού Κοσμά Λυσιώτη. Επίσης αποφασίστηκε η δημιουργία ενός χώρου στάθμευσης οχημάτων τροφοδοσίας στην οδό Μαυροειδη και η μετατροπή υφιστάμενου ελεγχόμενου χώρου στάθμευσης οχημάτων με παρκόμετρο σε ελεγχόμενο χώρο στάθμευσης οχημάτων για 15 λεπτά στην οδό Βασιλέως Ευαγόρου, κοντά στο φαρμακείο.

Ακόμα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη μετατροπή υφιστάμενου ελεγχόμενου χώρου στάθμευσης οχημάτων για 15 λεπτά σε ελεγχόμενο χώρο στάθμευσης οχημάτων με παρκόμετρο στην οδό Αρμενικής Εκκλησίας και την κατάργηση υφιστάμενου χώρου στάθμευσης και την μετατροπή του σε χώρο στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων ΑΜΕΑ επί της Λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου στον χώρο στάθμευσης παρά το Ευτυχία Κωρτ.

Επίσης αποφασίστηκε η μετατροπή δύο εκ των υφιστάμενων χώρων στάθμευσης οχημάτων, σε χώρους στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων ΑΜΕΑ στο αδιέξοδο της οδού Πολύφημου, η κατάργηση υφιστάμενου ελεγχόμενου χώρου στάθμευσης και την μετατροπή του σε χώρο στάθμευσης οχημάτων τροφοδοσίας επί της οδού Δ. Δημητρίου και η κατάργηση υφιστάμενου χώρου στάθμευσης και την μετατροπή του σε χώρο στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων ΑΜΕΑ επί της οδού Φεδερίκου Γκαρθία Λόρκα.

Πηγή: ΚΥΠΕ