Ο Δήμαρχος Λευκωσίας απαντά για το κόψιμο δέντρων στην Μακαρίου

Υπομονή και εμπιστοσύνη ζητά από τους πολίτες ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης σε σχέση με το θέμα που προέκυψε για το κόψιμο δέντρων στην Λεωφόρο Μακαρίου στην Λευκωσία, σημειώνοντας ότι αποκόπηκαν 65 δέντρα, κάποια από τα οποία ήταν γέρικα ή προβληματικά για να φυτευτούν 300 ώριμα δέντρα.

Σε γραπτή δήλωση του ο Δήμαρχος αναφέρει ότι «όσον αφορά τη Λεωφόρο Μακαρίου, αλλά και όλο το εμπορικό αστικό κέντρο, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όμορφο, πιο προσβάσιμο και πιο ελκυστικό, για να μπορεί να ανταγωνιστεί τους εμπορικούς άξονες και κέντρα που δημιουργήθηκαν στην περιφέρεια τα οποία οδήγησαν το κέντρο της Λευκωσίας σε μαρασμό».

«Για να γίνει ο στόχος αυτός πράξη, η Μακαρίου πρέπει να αναβαθμιστεί τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά. Αυτό το σχέδιο υπαγορεύει να τοποθετηθούν ευθύγραμμες δεντροστοιχίες και να κατασκευαστούν ισοεπίπεδα και ελεύθερα από εμπόδια πεζοδρομία, για να περπατούν και να διακινούνται εύκολα και με ασφάλεια όλοι οι συμπολίτες μας», σημειώνει ο Δήμαρχος Λευκωσίας.

Στην περίπτωση της Μακαρίου έχουν αποκοπεί 65 δέντρα, κάποια από τα οποία επαναλαμβάνω είναι γέρικα ή προβληματικά, για να φυτευτούν 300 ώριμα δέντρα, προσθέτει.

«Είναι πολιτική του Δήμου να αυξήσει τον αριθμό των δέντρων στην πόλη μας. Δεσμευτήκαμε και θα πετύχουμε τον στόχο να φυτέψουμε 5.000 νέα ώριμα δέντρα. Αυξήσαμε σημαντικά τον αριθμό των δέντρων σε πολλές λεωφόρους και οδούς που εκτελέστηκαν έργα αναβάθμισης. Αυτό υποσχεθήκαμε και αυτό πράξαμε», διευκρινίζει ο κ. Γιωρκάτζης.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι «τα ασφαλή πεζοδρόμια, ο καλύτερος φωτισμό, τα υδάτινα στοιχεία, η αύξηση του αριθμού των δέντρων που θα φυτευτούν και τόσα άλλα, στο σύνολο τους, διαμορφώνουν ένα πιο ελκυστικό και φιλικό περιβάλλον. Όλα αυτά, προσθετικά και σε συνδυασμό, όχι μεμονωμένα, συμβάλλουν στην πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη και στην εμπορική αναζωογόνηση του κέντρου».

Πηγή: ΚΥΠΕ