Ο Δήμος Αθηένου προχώρησε σε αναβάθμιση του προσωρινού Πράσινου Σημείου

Ο Δήμος Αθηένου προχώρησε σε αποκατάσταση και αναβάθμιση του προσωρινού Πράσινου Σημείου, αφού το τελευταίο διάστημα ήταν ένας πραγματικός σκυβαλότοπος με αρκετούς πολίτες να απορρίπτουν παράνομα τα σκύβαλα τους.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς «πρόσφατα προχωρήσαμε σε μια σημαντική περιβαλλοντική αναβάθμιση στην περιοχή μας, αφού μετά από διευθέτηση, έγινε αποκατάσταση του χώρου που λειτουργούσε για πολλά χρόνια ως προσωρινό πράσινο σημείο. Ο χώρος είχε το τελευταίο διάστημα καταντήσει να είναι ένας πραγματικός σκυβαλότοπος, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που αυτό προκαλεί, δηλαδή άσχημη οπτική εικόνα, δυσάρεστες οσμές και ζημιά στο περιβάλλον».

Πρόσθεσε ότι «το μεγαλύτερο μέρος του χώρου ανήκει στον Δήμο Αθηένου ωστόσο παράνομα αρκετός κόσμος χρησιμοποιούσε τόσο το συγκεκριμένο σημείο όσο και γειτνιάζοντα ιδιωτικά τεμάχια για παράνομη απόρριψη αποβλήτων. Ο Δήμος Αθηένου με συντονισμένες ενέργειες τους τελευταίους μήνες, προχώρησε σε καθαρισμό του χώρου και σε αποκατάστασή του».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρεκλάς είπε πως «ήδη τα τεμάχια που χρησιμοποιούνταν ως προσωρινός σκυβαλότοπος έχουν οργωθεί και καλλιεργηθεί, με αποτέλεσμα η σημερινή περιβαλλοντική εικόνα να μην θυμίζει τίποτε από αυτό που είχε ο χώρος πριν μερικούς μήνες. Ακόμα ο Δήμος προχώρησε πρόσφατα σε καθαρισμό και άλλων χώρων στους οποίους στο παρελθών ορισμένοι ασυνείδητοι είχαν απορρίψει διάφορα απόβλητα».

Ο Δήμαρχος εξέφρασε «την αποφασιστικότητα τόσο του ιδίου όσο και της Αθηένου ο Δήμος να διατηρήσει μια καθαρή περιβαλλοντική εικόνα, ενώ στους παρανομούντες, δηλαδή σε όσους εξακολουθούν να ρίχνουν απόβλητα, θα επιβληθούν σε περίπτωση που χρειαστεί και ψηλά εξώδικα πρόστιμα. Οι δημότες και οποιοσδήποτε άλλος επιθυμεί μπορεί να μεταφέρει πλέον τα απόβλητά του στο Πράσινο Σημείο που λειτουργεί καθημερινά στην περιοχή του Δήμου Αθηένου, βρίσκεται πολύ κοντά στην κατοικημένη περιοχή και παραλαμβάνει τα πιο πολλά είδη των αποβλήτων».

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Καρεκλάς απάντησε πως «ο καθαρισμός αποβλήτων που απορρίπτονται σε μη εξουσιοδοτημένους χώρους αναγκάζει τον Δήμο Αθηένου να καταβάλλει ψηλά κόστη και πλέον αυτή η ανεξέλεγκτη απόρριψη δεν μπορεί να γίνει πλέον αποδεκτή, τη στιγμή μάλιστα που στην περιοχή λειτουργεί καθημερινά το Πράσινο Σημείο, που είναι ένας χώρος όπου οι πολίτες μπορούν να απορρίψει όλα τα απόβλητα του εύκολα και ορθολογικά».

Πηγή: ΚΥΠΕ