Οι ανοιχτοί φάκελοι των σεξουαλικών παρενοχλήσεων στην Κύπρο – Πού βρίσκονται οι έρευνες

Αυξάνονται συνεχώς οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση στην Κύπρο.

Με προσοχή  και με την δέουσα διακριτικότητα συνεχίζονται οι έρευνες των ανακριτών για τις δεκάδες καταγγελίες κακοποίησης και παρενόχλησης που βρίσκονται ενώπιον του ειδικού κλιμακίου. Αυτή τη στιγμή ανοιχτοί είναι 14 φάκελοι.

Μετά και την αξιολόγηση των καταθέσεων δύο Κυπρίων ηθοποιών που κατονόμασαν τον ίδιο Ελλαδίτη σκηνοθέτη του θεάτρου, ότι τους παρενόχλησε σεξουαλικά όταν βρισκόταν στην Κύπρο για εργασία προ ετών, οι ανακριτές συνεχίζουν τη διερεύνηση και ετοιμάζονται να ζητήσουν συνδρομή από τις ελληνικές αρχές, ενώ να διευκρινήσω πως οι καταγγελίες δεν αφορούν τον σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι δυο Κύπριοι ηθοποιοί μέσα από την κατάθεση τους έδωσαν κοινές περιγραφές λέγοντας πως η προσέγγιση έγινε μέσω τρίτου ατόμου, που και στις δυο περιπτώσεις φαίνεται να λειτουργούσε ως ο μεσάζων και έφερνε σε επαφή τους ηθοποιούς με τον καταγγελλόμενο σκηνοθέτη.

Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες και για τις άλλες υποθέσεις σεξουαλικών παρενοχλήσεων που βρίσκονται ενώπιον της ανακριτικής ομάδας, ενώ αναμένεται εντός της βδομάδας να σταλεί στην Νομική υπηρεσία ο φάκελος της αθλήτριας Άντρης Ελευθερίου.