Ολοκληρώθηκε χθες η απεργία πείνας Κούρδων στη Λεμεσό

Μετά από οκτώ μέρες, ολοκληρώθηκε χθες η απεργία πείνας έξι Κούρδων, στη Λεμεσό, ως ένδειξη αλληλεγγύης στην απεργία πείνας Κούρδων στις τουρκικές φυλακές, με αίτημα την απελευθέρωση του ηγέτη τους Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν «Θεόφιλος», που εδρεύει στη Λεμεσό, αναφέρει ότι, με αφορμή τη συμπλήρωση 22 χρόνων από τη σύλληψη του ηγέτη τους, ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου μεγάλη πορεία από τη Φρανκφούρτη, η οποία θα καταλήξει, μεθαύριο Παρασκευή, στο Στρασβούργο, με διαδήλωση. Ακολούθως, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, οι διαδηλωτές θα πραγματοποιήσουν στη γαλλική πόλη, εκ νέου μεγάλη εκδήλωση υποστήριξης του κουρδικού αγώνα με αίτημα την απελευθέρωση Οτσαλάν.

Από τις 10 Ιανουαρίου, 700 Κούρδοι, πολιτικοί φυλακισμένοι στις τουρκικές φυλακές, ξεκίνησαν απεργία πείνας, υποστηρίζοντας το αίτημα για απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη.

«Σε ένδειξη αλληλεγγύης με την απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές, έγινε στη Λεμεσό απεργία πείνας για οκτώ μέρες, από έξι Κούρδους, που βρίσκονται στη Κύπρο, η οποία έληξε χθες το απόγευμα», συνεχίζει η ανακοίνωση και προσθέτει πως, παράλληλα, απεργία πείνας γινόταν στο Χώρο Φιλοξενίας Κούρδων Προσφύγων στο Λαύριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ