Περαιτέρω άνοιγμα με υγειονομικά πρωτόκολλα ζητεί ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

Η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς στη βάση υγειονομικών πρωτοκόλλων, δηλώνει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ προσθέτοντας ότι το κόμμα του υπέδειξε ότι στο παρελθόν υπήρξαν μέτρα τα οποία ήταν αψυχολόγητα και ανεπαρκή με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν κλίμα αμφισβήτησης ανάμεσα στους πολίτες.

Σε γραπτή δήλωσή του μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στην οποία συμμετείχαν οι αρχηγοί των κομμάτων, ο Υπουργός Υγείας και τα μέλη της επιδημιολογικής συμβουλευτικής ομάδας, ο Μαρίνος Σιζόπουλος αναφέρει ότι κατανοεί τις δυσκολίες σε ότι αφορά την διαχείριση και αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Όμως πέραν από τον ιατρικό παράγοντα θα πρέπει κατά τρόπο αποτελεσματικό να αντιμετωπιστεί και η οικονομική διάσταση του προβλήματος με προσεκτικό άνοιγμα της αγοράς όπως για παράδειγμα των χώρων εστίασης, γυμναστηρίων, φροντιστηρίων, ωδείων, σχολών χορού, γκαλερί κ.ά. στη βάση αυστηρής εφαρμογής υγειονομικών πρωτοκόλλων», σημειώνει.

Το άνοιγμα, προσθέτει, θα υποβοηθήσει σημαντικά τόσο στην οικονομική ενίσχυση δεκάδων χιλιάδων οικογενειών όσο και στην αντιμετώπιση των ψυχολογικών επιπτώσεων της πανδημίας που έχουν επιδεινωθεί λόγω των περιοριστικών μέτρων και συνεπειών τους εις βάρους σημαντικού αριθμού συμπατριωτών μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ