Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Πάφου Ανδρέας Αταλιώτης

Απεβίωσε την Τρίτη ο πρώην Δήμαρχος Πάφου Ανδρέας Αταλιώτης, ο οποίος υπηρέτησε στο αξίωμα του Δημάρχου για δύο θητείες από το 1986 – 1996.

Σε γραπτή τους ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος, τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και η Υπηρεσία του Δήμου Πάφου, εκφράζουν θλίψη για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Ανδρέα Αταλιώτη, που επήλθε την Τρίτη .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ανδρέας Αταλιώτης, ο οποίος διετέλεσε Δήμαρχος Πάφου κατά την περίοδο 1.6.1986 – 31.12.1996, είχε αναπτύξει κατά την περίοδο πριν από την εκλογή του στο δημαρχιακό αξίωμα, πλούσια κοινωφελή δράση, υπηρετώντας ως Πρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Πάφου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και πρόεδρος ή μέλος των διοικητικών οργάνων σωματείων του Αθλητισμού, του Πολιτισμού και  της Κοινωνικής Μέριμνας.

Ως Δήμαρχος, ο εκλιπών συνέβαλε στη δρομολόγηση της πορείας ανάπτυξης και προβολής της Πάφου και της μετατροπής του Δήμου σε συγκροτημένη Τοπική Αρχή. Διακρινόταν για τις ευαισθησίες του στον Πολιτισμό και χαρακτηριζόταν από ήθος και εντιμότητα. Συνέβαλε στην επικράτηση υψηλού πολιτικού ήθους και πολιτικού πολιτισμού προς όφελος της κοινωνίας και της πόλης.

Αποτίοντας φόρο τιμής στον εκλιπόντα, ο Δήμος αποφάσισε όπως η κηδεία του τελεστεί με δημοτική δαπάνη και ανοιχθεί στο Δημοτικό Μέγαρο βιβλίο συλλυπητηρίων από αύριο. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα λάβει απόφαση για την απόδοση πρέπουσας τιμής στον εκλιπόντα.

Ο Δήμος Πάφου εκφράζει στην οικογένεια του Ανδρέα Αταλιώτη τα ειλικρινή συλλυπητήριά του, καταλήγει η ανακοίνωση.