Πήγαν για πικνίκ στο Παραμάλι – Τους επιβλήθηκε «τσουχτερό» πρόστιμο

Ακριβά στοίχισε σε παρέα Ρώσων, μόνιμων κάτοικων Κύπρου, πικνίκ που οργάνωσαν, την Κυριακή το απόγευμα, σε παραλία της Επαρχίας Λεμεσού. Η Αστυνομία των ΒΒ Ακρωτηρίου τους εντόπισε και εξέδωσε εναντίον τους συνολικό πρόστιμο 900 ευρώ για παραβίαση του Διατάγματος Περί Λοιμοκαθάρσεως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων, η Αστυνομική Διεύθυνση Ακρωτηρίου των ΒΒ εξέδωσε πρόστιμα στους Ρώσους υπηκόους, οι οποίοι εντοπίστηκαν, με τις συντρόφους τους, να κάνουν πικνίκ σε παραλία στο Παραμάλι, να ακούνε μουσική και να καταναλώνουν αλκοόλ. Ένας εξ αυτών συνελήφθη καθώς αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο αλκοτέστ, ενώ αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση €300 και θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στις 3 Μαρτίου.

Ο Ανώτερος Υπαστυνόμος των ΒΒ, Πανίκος Παναγή, δήλωσε ότι η χρήση παραλιών για πικνίκ και κοινωνικοποίηση απαγορεύεται αυστηρά, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς για αντιμετώπιση της νόσου COVID-19 και προέτρεψε όλους να είναι πιο ενημερωμένοι, «διαφορετικά θα αντιμετωπίζουν τις οικονομικές κυρώσεις».

«Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς για τη μετακίνηση, επιτρέπεται στον κόσμο να πηγαίνει στην παραλία μόνο για σκοπούς άσκησης, όπως κολύμπι ή τρέξιμο, αλλά όχι για αναψυχή», εξήγησε.

Διαμήνυσε τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι οι αστυνομικοί των ΒΒ περιπολούν σε αυτές τις περιοχές, για να διασφαλίσουν ότι όλοι ακολουθούν τα μέτρα «καθώς συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε αυτήν την πανδημία».

Πηγή: ΚΥΠΕ