Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί και ποιοι έχουν ανοίξει

Ανοιχτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι αυτή την ώρα οι δρόμοι Κακοπετριάς – Καρβουνά, Κακοπετριάς – Pinewood, Κακοπετριάς – Σπήλιων και Πεδουλά Κύκκου, λόγω χιονόπτωσης και παγετού στα ορεινά.

Ο δρόμος Προδρόμου – Τροόδους παραμένει κλειστός για όλα τα οχήματα, ενώ ανοιχτοί για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι:

– Αγρού – Παλαιχωρίου
– Αγρού – Καλού Χωριού
– Αγρού – Κυπερούντας
– Καρβουνά – Κυπερούντας
– Καρβουνά – Τροόδους
– Σαϊττά – Καρβουνά
– Σαϊττά – Πέρα Πεδίου – Μανδριών
– Πλατρών – Τροόδους
– Μονιάτη – Πλατρών
– Γουρρίου – Μαχαιρά – Κιονιών
– Καπέδων – Μαχαιρά στην περιοχή Εκδρομικού χώρου Μάντρας του Καμπιού προς Κιόνια
– Παλαιχωρίου – Ασκά
– Φτερικουδίου – Πλατανιστάσας – Άλωνας
– Πολυστύπου – Λαγουδερών
– Pinewood – Πεδουλά
– Πεδουλά – Μουτουλλά
– Πεδουλά – Προδρόμου
– Προδρόμου – Πλατρών
– Προδρόμου – Λεμύθου

Ανοιχτοί για όλα τα οχήματα αλλά ολισθηροί λόγω παγετού είναι, ο δρόμος Κακοπετριάς – Καρβουνά και ο δρόμος Καλοπαναγιώτη.

Στην ευρύτερη περιοχή Τροόδους επικρατεί πυκνή ομίχλη, με αποτέλεσμα η ορατότητα στους δρόμους να είναι περιορισμένη.

Προτρέπονται οι οδηγοί οχημάτων που θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο των ορεινών να οδηγούν με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα και να παρέχουν προτεραιότητα σε άλλα οχήματα όπου χρειαστεί.

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στα ορεινά είναι μεταβαλλόμενη λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Το κοινό προτρέπεται πριν τις διακινήσεις του, να ενημερώνεται για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο μέσω της εφαρμογής – application “Αστυνομία Κύπρου” ή μέσω της ιστοσελίδας της Αστυνομίας www.cypruspolicenews.com ή και των λογαριασμών της Αστυνομίας στο Facebook και Twitter.