Προς τα πάνω σήμερα ο υδράργυρος – Μέχρι που αναμένεται να φτάσει

Η σχετικά ψυχρή αέρια μάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί από τη Δευτέρα.

Διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται σήμερα με συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, στα υπήνεμα ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα προσήνεμα και μέχρι λίγο ταραγμένη στα υπήνεμα. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε το βράδυ θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, στα υπήνεμα ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα μέτριοι, 4 μποφόρ και παροδικά, στα προσήνεμα παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη.

Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι την Τρίτη, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τετάρτη αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί γενικά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.