ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΞΑΝΑ Ο ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ «Τα στοιχεία άλλα λένε»

Η υπόθεση Παπαδάκη όπως την αποκαλύψαμε την περασμένη εβδομάδα δεν είναι ένα τυχαίο περιστατικό. Είναι άλλη μια ένδειξη για το πόσο ο δημόσιος βίος της χώρας μας έχει βυθιστεί στον βούρκο, πόσο η διαφθορά έχει διαβρώσει τα πάντα. Κι επειδή εμείς, με τις όποιες δυνάμεις μικρές ή μεγάλες διαθέτουμε, ταχθήκαμε να υπηρετήσουμε τον τόπο και τους ανθρώπους του δεν θα παύσουμε να πολεμούμε τη διαφθορά και να αποκαλύπτομε όσους με οποιοδήποτε τρόπο με αδιαφανείς και επιλήψιμες μεθόδους κυνηγούν τον αθέμιτο πλούτο και ζημιώνουν το δημόσιο.

Έτσι αφού αποκαλύψαμε τις παρανομίες του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη, δώσαμε στον ίδιο και τον δικηγόρο του να δώσουν τις δικές τους θέσεις, επανερχόμαστε για να τους υποδείξουμε, αλλά και για να πληροφορήσουμε το αναγνωστικό μας κοινό, ότι με όσα ανέφεραν δεν πείθουν. Κατέβαλαν μεν φιλότιμες προσπάθειες για να παραπλανήσουν, αλλά τα στοιχεία που κατέχουμε δεν μπορούν να αναιρεθούν από όσα επιχείρησαν να αντιπαραβάλουν σε μια προσπάθεια να μας ξεγελάσουν. Πρώτα να πούμε στον δικηγόρο του κ. Παπαδάκη ότι οι απειλές του για ιδιωτικές ποινικές δεν μας τρομάζουν και γνωρίζει και ο ίδιος ότι είναι κενές περιεχομένου αφού τα όσα αποκαλύψαμε είναι αλήθεια. Ούτε χρειαζόταν να επιστρατεύσει νομικίστικες προσεγγίσεις για να μας «υποχρεώσει» να δημοσιεύσουμε τις απαντήσεις τους. Για μας είναι εκ των ων ουκ άνευ, το δικαίωμα στον θιγόμενο ή κατηγορούμενο να δώσει τη δική του θέση. Αυτό κάνουμε χρόνια, όπως επιβάλει η δεοντολογία αλλά και ο γραπτός και άγραφος νόμος εάν μας ζητηθεί. Το θεωρούμε υποχρέωσή μας. Όπως υποχρέωσή μας έναντι του πολίτη, είναι και η αποκάλυψη κάθε παρανομίας και στρέβλωσης που επισημαίνουμε. Έτσι αντί να συμβουλεύει εμάς ο κ. Συνήγορος, καλά κάνει να στρέψει τις συμβουλές του στον πελάτη του. Να του υποδείξει να αποφεύγει παρατυπίες και παρανομίες και επιπρόσθετα να του υποδείξει να μη δικαιολογείται με ψεματα, προσπαθώντας να παραπλανήσουν. Γιατί η επιστολή του με την οποία επιχείρησε να απαντήσει σε όσα τον κατηγορήσαμε βρίθει από αναλήθειες και ψεύδη.

Ισχυρίζεται ο κ. Παπαδάκης ότι η εταιρεία Armonia AntiSmoking Center και το γραφείο του δεν είχαν το ίδιο γραφείο. Πώς δεν ήταν ένα το γραφείο; Εάν δοκιμάζει το επίπεδο «ηλιθιότητας» που διακατέχει εμάς ή/και τους αναγνώστες μας τότε απέτυχε. Απόδειξέ μας κ. Παπαδάκη με συμβόλαια ότι δεν πληρώνεις 1 ενοίκιο. Δείξε μας 2 ενοικιαστήρια συμβόλαια από τον ιδιοκτήτη. Δείξε μας δύο λογαριασμούς ρεύματος και νερού; Δεν νομίζουμε να έχει κανένα που να πιστεύει τον κ. Ευρωβουλευτή. Όσον αφορά την εκπρόθεσμη υποβολή των λογαριασμών της εταιρείας και πάλι ψεύδεται ο κ. Ευρωβουλευτής. Ναι μεν μέχρι το 2011 υποβάλλονταν οι λογαριασμοί κανονικά, αλλά για κάποια χρόνια μετά δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Τα στοιχεία που εμείς κατέχουμε και δεν αμφισβητόνται λένε ότι οι λογαριασμοί της εταιρείας για τα έτη 2011, 2012, 2013, 2014 και 2015 υποβλήθηκαν μόλις το 2020 και αφού δημοσιοποιήθηκαν οι παρανομίες και τα διάφορα ασυμβίβαστα του κ. Ευρωβουλευτή. Kαι εδώ να αναφέρουμε ότι είναι τοις πάσι γνωστόν ότι η νομοθεσία επιτρέπει την υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων, ή και ολοκληρωμένων λογαριασμών εκ των υστέρων. Κάτι που οι υπεύθυνοι της εταιρείας αξιοποίησαν αρκούντως για να φαίνονται νομότυποι, ύστερα από τις αποκαλύψεις του περασμένου χρόνου που έφεραν τον ευρωβουλευτή σε δύσκολη θέση.

Βέβαια το ερώτημα παραμένει διότι εξακολουθείτε να ψεύδεστε κ. Παπαδάκη. Με τι θράσος δοκιμάζετε να μας ξεγελάσετε δείχνωντας μας επιλεκτικά εγγραφα του εφόρου εταιρειών διότι δεν αναφέρεστε στην ημερομηνία που υποβλήθηκαν οι λογαριασμοί της εταιρείας στον έφορο φορολογίας και έφορο εταιρείων.

Ελπίζουμε ότι με αυτά τα στοιχεία, Ευρωβουλευτής και Συνήγορος, θα αντιληφθούν ότι δεν γράφουμε αερολογίες. Θα έχουν πειστεί ότι κατέχουμε στοιχεία. Και να είναι βέβαιοι ότι πέρα από αυτά που παραθέτουμε, έχουμε κι άλλα, που αν χρειαστεί θα τα δημοσιοποιήσουμε κι αυτά.

Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία έχει στα χέρια της τα αποδεικτικά έγγραφα που αφορούν στα ποιο πάνω.