Σε σχολεία της Λεμεσού σημερινή περιοδεία του Υπ.Παιδείας

Συνέχεια στις περιοδείες του σε σχολεία της Κύπρου έδωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος επισκέφθηκε το Β΄ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου και την Β΄ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λεμεσού, «Γρηγόρης Αυξεντίου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, κατά την επίσκεψή του, τόσο στο Δημοτικό όσο και στην Τεχνική Σχολή, o κ. Προδρόμου εξέτασε ζητήματα που προέκυψαν από τη λειτουργία των σχολείων με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καθώς και την επαναλειτουργία με φοίτηση με φυσική παρουσία.

Στα δύο αυτά σχολεία, προστίθεται, ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αριθμό εκπαιδευτικών και άκουσε τις εισηγήσεις, τις απόψεις και τις παρατηρήσεις τους, ενώ συνομίλησε και με τα παιδιά, τα οποία εξέφρασαν τη χαρά τους για την επιστροφή τους στο σχολείο.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου «υπογράμμισε την αφοσίωση, την αλληλοστήριξη και την ευσυνειδησία, μέσα από τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί όλο αυτό το διάστημα και συγχάρηκε όλους για το επίτευγμα του δημόσιου σχολείου να ενσωματώσει με επιτυχία την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στη μαθησιακή διαδικασία».

Αναφέρθηκε επίσης στον πολύ σημαντικό ρόλο που έπαιξαν οι γονείς, «οι οποίοι συνεργάστηκαν και στήριξαν τις προσπάθειες του σχολείου για χάρη των παιδιών, τονίζοντας ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και δεν θα εγκαταλειφθεί, αλλά αντίθετα, θα τύχει περαιτέρω στήριξης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου παρουσιάστηκε, από τη Διεύθυνση του Σχολείου, το Σχέδιο Δράσης για τη σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση που εκπονήθηκε και εφαρμόστηκε κατά το προηγούμενο διάστημα.

Στη δε Τεχνική Σχολή συζητήθηκαν, τόσο η πρακτική και η εμπειρία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όσο και ευρύτερα θέματα που προκύπτουν για τη συνέχεια της σχολικής χρονιάς, τον καθορισμό της ύλης, ειδικά για τους τελειόφοιτους και τον προγραμματισμό της διδασκαλίας μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις προοπτικές της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Κύπρο και στην ανάπτυξη που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο Υπουργός ενημέρωσε για τα διαδικτυακά σεμινάρια που άρχισαν από σήμερα για τους εκπαιδευτικούς Δημοτικής και ακολούθως για τους εκπαιδευτικούς Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης, τα οποία πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Ειδική Επιτροπή που έχει συστήσει το Υπουργείο Υγείας για τη στήριξη της κοινότητας και τη διαφύλαξη της ψυχικής τους υγείας, λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία COVID-19.

Τέλος, σημειώνεται ότι, ο Πρόδρομος Προδρόμου υπογράμμισε, εκ νέου, πως η ψηφιακή τεχνολογία βρίσκεται στην υπηρεσία της εκπαίδευσης και αποτελεί μια πραγματικότητα την οποία το εκπαιδευτικό μας σύστημα θα συνεχίσει να αξιοποιεί και μετά το πέρας της πανδημίας.

Τον Υπουργό συνόδευσαν, στο Δημοτικό, ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης Μάριος Στυλιανίδης και ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Σωτήρης Χριστοφή καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Στη Β΄ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λεμεσού, ο κ. Προδρόμου συνοδευόταν από Επιθεωρητές της Διεύθυνσης Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Πηγή: ΚΥΠΕ