Σφάχτηκαν» από αέρος Φαίδωνας και Κουλίας (BINTEO)

Έντονη διαφωνία μεταξύ του Δήμαρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος με τον βουλευτή του ΔΗΚΟ Ζαχαρία Κουλία στον αέρα της εκπομπής “Ενημέρωση Τώρα” για το θέμα της προσφυγικών περιουσιών.

Ο κύριος Φαίδωνος ανέφερε ότι υπάρχουν υπογραφές για τα όσα έπραξε και δηλώνει έτοιμος να δείξει στοιχεία στον Υπουργό Εσωτερικών, αφού είχε το δικαίωμα να παρέμβει με βάση την άδεια που εξασφάλισε.

Ο κύριος Κουλίας με την ιδιότητα του εκπροσώπου της επιτροπής προσφύγων κατηγορεί τον Δήμαρχο Πάφου.

“Ο Δήμαρχος αυθαίρετα και παράλογα μπήκε στις αυλές των ανθρώπων, τους απέκλισε από τα σπίτια τους, ακόμα και ανθρώπου που έχει αναπηρία. Έκαμε ολόκληρο διχάλι να μην μπορεί να μπει από την πίσω πλευρά που βάζει το αυτοκίνητο του”, τόνισε ο Κουλίας.

Οι κάτοικοι δηλώνουν πως έγιναν παράνομες παρεμβάσεις από τον Δήμαρχο με βάση τα λεγόμενα του βουλευτή του ΔΗΚΟ λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Με διάφορες εκβιαστικές μεθόδους τους άρπαξε την υπογραφή τους”

“Ήταν συνηθισμένη πρακτική του δημάρχου να τους εκβιάζει ότι θα τους κλείσει, ταλεπώρησε πάρα πολλούς”.

Συνεχίζοντας ο κύριος Κουλίας προς το πρόσωπο του Δήμαρχου Πάφου επισήμανε ότι ο Δήμαρχος τοποθέτησε στη μέση της πόρτας σπιτιού ένα πάσαλο ηλεκτρικής με αποτέλεσμα να διακόπτεται η πρόσβαση στο σπίτι αυτό.

“Θα βάλουμε πρόταση νόμου και θα αφαιρέσουμε το δικαίωμα να παραχωρείται τουρκοκυπριακή γη όχι μόνο στο δημαρχείο αλλά στον όποιοδήποτε”, ανέφερε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ.

“Θα του αφαιρέσουμε αυτή την εξουσία”

“Το να λέμε ότι όλοι είναι διεφθαρμένοι και θα το διορθώσω εγώ, μα ποτούτα ακούω πολλά, είναι ντροπή”

Ο κύριος Φαίδωνος διαφωνεί φωνάζοντας ότι δεν έιναι δουλειά του Δημαρχου ο πάσαλος αλλά ούτε και σε ποια πόρτα θα τοποθετηθεί.

“Και έξω από το σπίτι της μάνας μου έχει ένα πάσαλο, σημαίνει φταίει ο διευθηντής της ηλεκτρικής; Εγώ σχεδιάζω τα έργα κύριε;”, φώναζε ο Δήμαρχος Πάφου.

Με τον κύριο Κουλία να επεμβαίνει λέγοντας: “είμαι σίγουρος εσύ το έκαμες, εν εμένα που μιλάς δεν έιναι κάποιου παλαβού, τούτο που έκαμες είναι απαράδεκτο”

Ο κύριος Φαίδωνος δήλωσε πως μίλησε με το άτομο στο οποίο ανήκει η περιουσία στην οποία έγινε ο χώρος στάθμευσης αναπήρων και ότι του πρότεινε να μιλήσει με την κεντρική πολεοδομία και εφόσον τον εγκρίνουν τότε θα το διαχειριζόταν κατάλληλα, απονέμοντας ευθύνες στους κατοίκους πως ότι και να γίνει έχουν παράπονο από τον Δήμαρχο.

Δείτε το βίντεο με όλες τις δηλώσεις: